Acasă Știri Auto Timbrul de mediu va fi inclus în prețul combustibilului

Timbrul de mediu va fi inclus în prețul combustibilului

1479
0
Timbrul de mediu

După ce s-a zvonit că timbrul de mediu ar urma să fie introdus în cuantumul impozitului anual pe care fiecare proprietar de mașină îl plătește, iată că a mai apărut o variantă. Guvernul caută o soluție pentru a introduce timbrul de mediu în prețul carburantului.

Conform proiectului de lege, ar urma ca prețul pentru 1 litru de benzină sau motorină să crească în medie cu maxim 0,05 RON, bani care ar urma să fie colectați tot de către stat. Guvernul este nevoit să găsească o soluție de avarie întrucât Comisia Europeană a declarat ilegal timbrul de mediu. Cei care l-au plătit urmează să-și primească banii înapoi îndată ce legea cu pricina va fi abrogată.

„Grupul are în lucru mai multe variante, inclusiv aceasta, nu de a trece complet în prețul combustibilului, dar de a avea o mică componentă în prețul benzinei. Încă nu s-a luat o decizie despre care va fi varianta finală. Toate variantele de lucru sunt încă pe masă”, a spus Cristiana Palmer, Ministrul Mediului, în timpul unei conferințe de presă.

Rămâne de văzut cu ce soluție va veni guvernul astfel încât să rezolve problema. Din păcate se pare că nu renunță nici în ruptul capului la a-și asuma ilegal niște bani. Din moment ce taxa specială, taxa de poluare, taxa pentru emisii poluante și timbrul de mediu introdus prin OUG nr. 9/2013 au fost declarate hoții de către Europa, nu înțeleg de ce nu se opresc lucrurile aici, de ce se caută o soluție complementară din moment ce cineva cu autoritate înaltă a decis că acest obicei este ilegal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.