Acasă Editorial 5 tâmpenii pe care românii trebuie să le suporte dacă vor să...

5 tâmpenii pe care românii trebuie să le suporte dacă vor să aibă o mașină

2503
0
mașină

Am spus de multe ori faptul că în România mai bine îți legi un ceaun din plumb de coaie de cât să înmatriculezi o mașină second hand. Birocrația, procedurile greoaie, taxele care mai de care mai ridicole au convins pe mulți să-și înmatriculeze autoturismele la vecinii bulgari, unde toată tărășenia se rezolvă într-o zi două, nu e nevoie de o săptămână de umblat și stat pe la cozi ca-n România…

Oricum, avem multe lucruri aparte comparativ cu străinii în ceea ce privește procedura de vânzare cumpărare a autovehiculelor, pornind de la mentalitate și terminând cu birocrația. În cele ce urmează voi scoate în evidență cele mai importante 5 tâmpenii de care românii se lovesc în momentul în care doresc să posede un autoturism în România.

5 tâmpenii pe care românii trebuie să le suporte dacă vor să aibă o mașină

  1. Timbrul de mediu. O taxă abuzivă impusă de un guvern șmecher unui popor tâmp care îndură. Nicăieri în Europa nu mai există așa ceva, adică o taxă care să depășească valoarea mașinii în sine în unele cazuri dar hei, când a știut guvernul român să facă bani fără să taie sau să bage taxe?
  2. Impozitul. Impozitul pe mașină există și în alte țări civilizate din Europa și din lume, însă diferența este că ceilalți văd efectiv încotro se îndreaptă acei bani. În România impozitul auto este o tâmpenie prin care unii băieți deștepți fac rost de bani pentru finanțarea de campanii electorale sau case, vile, mașini scumpe, după nevoi.
  3. Defectul ascuns. Nu există mașină pe care să o poți cumpăra din România și să fii cu sufletul împăcat că fostul proprietar a fost corect cu tine și ți-a zis toate defectele. Niciodată în România samsarii nu vor fii cinstiți. O să-i vezi prin târguri cum încearcă să mascheze defectele cât mai bine. E o chestie de mentalitate aici, deloc promovată în străinătate. În străinătate nu are nimeni mentalitate de găinar.
  4. Asigurări neconcordante cu nivelul de trai, uneori discriminatorii. În urmă cu vreo 3 ani, mă costa vreo 2600 de lei asigurarea pentru o mașină cu motor de 1600 cmc benzină. De ce? Păi pentru că aveam sub 25 de ani. Așa au înțeles unii că trebuie calculate asigurările. Mulți aleg găinăria cu mașina pe numele părinților doar pentru a scăpa de asigurările uriașe nejustificate. Frate, dacă omul a făcut probleme, atunci da, să plătească mai mult, dar nu din cauza faptului că … e tânăr.
  5. Mecanici patiseri. De ce patiseri? Păi pentru că asta era meseria lor de bază. Vă dați seama că este doar un exemplu, dar cred că ați priceput ideea. În țara asta există orice, numai mecanici pricepuți nu. Toți mecanicii din România au învățat oleacă de meserie stricând mașinile altora și cam atât. Asta în timpul liber, că suntem obișnuiți cu ideea de a mai face un ban după job, nu?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.