Acasă Editorial „Se poate circula cu numerele acestea”

„Se poate circula cu numerele acestea”

1352
0
Se poate circula

Sunt cuvintele pe care le întâlnești în cadrul multor anunțuri de vânzare ale autoturismelor second hand pe internet… „Se poate circula în continuare cu numerele acestea”, sau cu alte cuvinte, nu se schimbă proprietarul în actele de bază, vânzarea propriu-zisă este o găinărie tipică românilor care și-au recuperat taxa auto.

E logic că dacă ai plăti o taxă de 800 euro pentru a înscrie o mașină care valorează 1000 de euro, ai recuperat taxa probabil dar acest lucru din păcate va fi împotriva ta când vei vrea să vinzi mașina.

Nu, nu se poate circula cu o mașină fără finalizarea vânzării propriu-zise, într-o țară civilizată. La noi ca la nimeni, poți să vinzi malina dar să rămână practic tot a ta. Cine a mai pomenit de așa ceva în străinătate? Cred că suntem unici în lume pentru găinăria cu „Se poate circula cu numerele acestea” și totul din cauza taxei de poluare abuzive pe care toată lumea încearcă să o fenteze.Capture

Nu cumpărați mașini pentru care nu se poate finaliza transcrierea

E posibil ca vânzătorul să nu poată oferi certificat fiscal, e posibil ca taxa să fi fost recuperată și din acest motiv, vânzătorul să vrea să scape de mașină în ideea că „Se poate circula cu numerele acestea”… Sfatul meu este să nu vă complicați, indiferent cât de mult o să lase la preț. Lucrul tău personal, care-i pe numele tău, este sfânt. Chilipirul și combinația atrag după sine problemele.

Chiar dacă taxa auto, taxa pe poluare și timbrul de mediu au fost declarate drept ilegale, statul va găsi o soluție să ia în continuare acești bani de la cetățeni, așa că nu vă bucurați prea tare la aflarea veștii că o instituție europeană a declarat ceva românesc ilegal. Vor trece luni bune până se vor schimba lucrurile, dacă se vor schimba.

După cum spuneam, guvernul nu vrea să renunțe la acest bir, vrea să-l bage la impozit. Nu e suficient că plătim impozit pe mașină degeaba, vom mai plăti și rate la timbrul de mediu alături de acest impozit. O nemernicie tipică celor care caută cu orice chip bani de furat de undeva. De unde să mai fure politicienii dacă nu există bugete de stat?

Concluzie

NU „se poate circula cu numerele acestea”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.