Acasă Editorial Baterie nouă sau de la dezmembrări, fier vechi, prieteni?

Baterie nouă sau de la dezmembrări, fier vechi, prieteni?

1742
0
Baterie nouă

Pentru că suntem în sezonul bateriilor, respectiv sezonul în care bateriile încep să-și dea obștescul sfârșit peste noapte, fără să anunțe măcar cu câteva zile înainte faptul că au de gând să plece în Raiul bateriilor, am de gând să lămuresc cea mai veche dilemă a șoferilor atunci când se trezesc dimineața cu o baterie nefuncțională pe mașină: de unde se cumpără altă baterie? Nouă? De la dezmembrări? De la fier vechi sau se împrumută de la prieteni?

Ei bine, ce nu face românul ca să scape de o cheltuială? Așa că este în stare să cumpere baterii de pe unde apucă, ideea este să fie cât mai ieftină. Cea mai ieftină baterie este cea luată cu împrumut și care nu se mai dă niciodată înapoi. Așadar, prima soluție care-i trece românului prin minte este bateria de împrumut. Cei care au prieteni care au fost preventivi și și-au cumpărat baterie nouă fără să aștepte să cedeze cea veche sunt primii sunați. La fel și cei care au cumpărat altă mașină dar au ales să folosească bateria de pe vechea mașină. Acestea sunt bateriile care nu costă nimic și care nu se mai dau niciodată înapoi. De ce nu se dau înapoi? Pentru că așa este românul.

Cei care nu au prieteni și nu doresc să cheltuie bani cu bateriile, bani prea mulți mă refer, se îndreaptă către centrele de dezmembrări și către centrele de fier vechi. Aici, pentru suma de 60 – 80 de lei ai șansa să cumperi o baterie un pic mai bună ca a ta, care de asemenea te va lăsa cu mașina în drum la scurt timp de la achiziție. Discutăm despre niște baterii duse cu tot cu mașini la dezmembrat și despre care nu există date concrete că ar fi bune sau nu. E ca la ruletă. Cunosc oameni care au mers la dezmembrări să cumpere 3 baterii cu 80 de lei în speranța că vor nimeri una bună. E mai ieftin așa decât dacă ai da 400 de lei pe o baterie nouă dar din păcate rar de tot ai baftă la așa ceva.

Tu? De unde faci rost de baterie? Ești genul care se duce și cumpără nouă sau încerci să faci rost de pe unde apuci? Asta ținând cont că dacă ai baterie nouă, bună, poți folosi mașina diesel chiar și fără alternator.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.