Acasă Editorial Cele 4 lucruri esențiale la care trebuie să fii atent când cumperi...

Cele 4 lucruri esențiale la care trebuie să fii atent când cumperi o mașină second hand

2011
0
mașină second hand

mașină second handSă cumperi o mașină second hand de la un român poate să fie un calvar  pentru că din păcate, nu mai există noțiunea de transparență sau de bun simț. Românul va încerca întotdeauna să te facă, să te păcălească, să te fraierească pentru un pumn de fise. Așadar, dacă ai de gând să cumperi mașini din România de la români, trebuie să ai grijă la 4 aspecte elementare, după cum urmează…

Cele 4 lucruri esențiale la care trebuie să fii atent când cumperi o mașină second hand

  1. Actele. Fii foarte atent la acte, nu trebuie să cumperi mașini de la oameni care nu sunt proprietari în acte. Verifică seriile de la șasiu, vezi asigurarea dacă este bună, etc. Există escroci care mizează pe faptul că tu, interesat, ești superficial și nu verifici actele cum trebuie.
  2. Asigurare + ITP. Nu ai motive să cumperi o mașină care nu are asigurare sau ITP. Dacă cu asigurarea o mai rezolvi la fața locului, cu ITP-ul nu prea ai cum mai ales dacă mașina este înmatriculată în străinătate și are actele expirate. Dacă este o mașină adusă de afară, fii foarte atent la asigurare și TIP, să nu fie false. Se poartă în România înșelăciunea asta.
  3. Timbrul de Mediu. Dacă este o mașină înmatriculată deja în țară, chiar dacă proprietarul îți dă actul cum că a plătit, asta nu înseamnă că taxa nu este recuperată. Mergeți împreună la ANAF și interesează-te dacă omul minte sau nu. Fii suspicios la mașini Euro 2 și Euro 3 diesel, chiar și Euro 4 diesel de la granița cu euro 5 întrucât aici sunt cele mai mari taxe. Dacă mașina nu este înmatriculată, nu cumpăra dacă nu are RAR-ul efectual. Cartea CIV, de România este singurul act care atestă norma de poluare și nivelul CO2 în baza cărora se poate calcula timbrul de mediu. Nu credeți pe cuvânt vânzătorul că taxa e mică.
  4. Mecanica. Uită-te atent la mașină, evită tot ce-i ruginit sau care trebuie revopsit. Să vopsești o mașină în România este o adevărată aventură foarte costisitoare. Motorul trebuie să meargă rotund și pe drum, mașina trebuie să fie destul de silențioasă. Dacă bate pe la gropi e clar că a fost prost întreținută. Dacă nu te pricepi, nu cumpăra niciodată o mașină second hand fără un mecanic alături.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.