Acasă Editorial Cele mai stupide lichide băgate de români în rezervor, în loc...

Cele mai stupide lichide băgate de români în rezervor, în loc de motorină sau benzină

5271
2
motorină

Încă din cele mai vechi timpuri, românul a avut o problemă cu consumul atunci când a venit vorba despre un autoturism. Românul a căutat întotdeauna o soluție să reducă acest consum sau să facă cumva să cheltuie mai puțin cu combustibilul și din păcate pentru noi ca nație, a reușit.

În lume în general, să zicem în Europa, oamenii care nu au bani să se plimbe cu mașina nu cumpără așa ceva, aleg să meargă cu bicicleta sau cu mijloacele de transport în comun. În România însă, lucrurile stau exact pe dos: la cel mai sărac român vei vedea mașină la poartă.

Faptul că românii cumpără mașini dar nu au bani să le folosească ne caracterizează ca nație după cum spuneam iar în cele ce urmează vom vedea 3 substanțe interesante pe care românii au de gând să le bage întotdeauna în rezervor în ideea că vor cheltui mai puțin pe combustibil.

Cele mai stupide lichide băgate de români în rezervor, în  loc de motorină sau benzină

  1. Uleiul de gătit. Probabil că mulți dintre voi ați simțit la un moment dat un miros ca de gogoși după un participant la trafic sau ați văzut pur și simplu pe cineva care băga ulei de gătit cu 3 lei/litru în rezervorul mașinii. Se întâmplă la mașinile diesel, care funcționează pe motorină și doar vara. Da, mașinile diesel pot circula cu ulei de gătit bine mersi. Nu sfătuiesc pe nimeni să facă chestia asta.
  2. Motorina la găleată. Motorina la găleată este un fenomen specific nouă, românilor. Motorina la găleată nu este acea motorină furată din camioane sau din PECO de persoane „abilitate”, este acel matrafox compus de multe ori din ulei de transformator + parafină + un pic de benzină + un pic de motorină. Este o combinație care se folosește la vapoare, locomotive, buldozere și pe care evident, românii o bagă în rezervor dacă cineva le face rost. Repet, nu băgați nimic la găleată în mașină.
  3. Diluantul. Diluantul este adresat de data aceasta celor care au mașini pe benzină. Este de asemenea mai ieftin dacă este cumpărat la bidoane mari și se amestecă cu benzina. La 10 litri de benzină poți să bagi vreo 10 litri de diluant și să faci un fel de amestec. Este o altă găinărie inventată de românii care nu au efectiv bani de benzină sau de o instalație GPL.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.