Acasă Editorial De ce fenomenul mașinilor cu volan pe dreapta a prins atât de...

De ce fenomenul mașinilor cu volan pe dreapta a prins atât de bine in Romania?

3708
1
volan pe dreapta

volan pe dreapta Probabil ați observat cu toții faptul că în România există trei tipuri de mașini înmatriculate în străinătate: sunt cele de Franța, cele de Bulgaria și evident cele de Anglia. Dintre cele trei, astăzi vom discuta un pic despre cele înmatriculate în Anglia pentru că fenomenul a luat amploare în ultimii ani și tot mai mulți tineri vezi la volanul acestor mașini care ce-i drept, nu sunt făcute pentru circulația în afara U.K pentru că au volanul pe partea dreaptă.

Este legală circulația în România a mașinilor cu volan pe dreapta?

Ei bine, da. Nimeni nu le poate interzice deși știm cu toții că aceste mașini pot fi destul de periculoase în anumite contexte. Mașinile cu volan pe partea dreaptă au drept deplin de circulație în România, ele se pot chiar înscrie dacă proprietarul dorește, trebuie doare schimbate farurile.

Cine sunt cei care circulă cu mașini înmatriculate în U.K. și de ce fac asta?

Există trei categorii de români care circulă cu mașini cu volan pe dreapta și cred că intuiți cu toții despre ce categorii este vorba. Le vom trece în revistă în cele ce urmează…

  1. Românii care lucrează în U.K. Cei care lucrează în Marea Britanie, Irlanda, Scoția vin de obicei cu câte o mașină cu volan pe dreapta atunci când sosesc în țară de sărbători, mașină pe care o lasă aici la vânzare sau o lasă pur și simplu rudelor. Ei sunt obișnuiți cu aceste mașini, nu-i nimic special.
  2. Românii care nu au bani de varianta cu volan pe stânga. Mașinile cu volan pe dreapta sunt la jumătate de preț față de mașinile cu volan pe partea normală, așa că foarte mulți români care doresc o emblemă, optează pentru aceste mașini, fără să fie deranjați de faptul că au volanul pe invers. Este un sacrificiu, un compromis pe care ei și-l asumă. Ei vor face orice doar ca să aibă un Audi sau BMW.
  3. Românii foarte săraci. Există și acea categorie de români care nu au bani de o mașină indiferent de natura ei. Cele de Anglia sunt de multe ori cele mai ieftine și cu actele cele mai bune, adică acte în regulă, comparativ cu cele de Franța și Bulgaria. Să nu uităm că mașinile de Anglia sunt și întreținute.

Per total, mașina cu volan pe dreapta poate circula legal în România însă dacă doriți să cumpărați una cu care să vă faceți treaba, fiți atenți la depășiri întrucât aici apar cele mai mari probleme. Mașinile cu volan pe dreapta nu sunt cele mai sigure în România.

1 COMENTARIU

  1. Faptul că legislația permite înmatricularea mașinilor cu volan pe dreapta este cel mai grav, deoarece riscul de accidente la depășiri este uriaș (când te afli în spatele unui Tir pe un drum cu doar o bandă pe sens trebuie să ieși cu jumătate de mașină în stânga ca să te poți asigura). De aceea legislația consider că este cel puțin criminală deoarece permite înmatricularea acestor mașini. Atenție, nu vorbesc de mașinile aflate temporar în circulație, conform articolului, ci de cele înmatriculate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.