Acasă Editorial Este stația radio un instrument pentru cei care doresc sa încalce legea...

Este stația radio un instrument pentru cei care doresc sa încalce legea fără sa fie prinși?

1293
0
stația radio

stația radioStația radio alături de detectorul radar sunt două accesorii auto foarte des întâlnite în mașinile românilor care au obiceiul să facă naveta ori să parcurgă distanțe destul de lungi între localitățile din România. Nu vom discuta despre detectorul radar în cele ce urmează ci despre stația radio. Este oare stația radio un instrument pentru cei care doresc sa încalce legea fără sa fie prinși?

Ei bine, da și nu. Aici, problema are două aspecte și trebuie să stabilim un pic cele două nuanțe. Există două tipuri de oameni care folosesc stațiile radio în mașinile personale și din păcate da, sunt folosite pentru a fii siguri că nu există posibilitatea să fie prinși de poliție cu viteză excesivă. Cu toate acestea, cei care au mers de la Timișoara la Constanța de exemplu, au observat probabil că dacă ar trebui să respecte limitele de viteză ar trebui să facă vreo 2 zile pe drum.

În România, pentru că nu există autostrăzi, ești nevoit să mergi cu mașina pe naționale și asta înseamnă că vei intra foarte des în comune și sate, uneori și orașe unde limita de viteză este 50 de kilometri la oră. Astfel, mergând 70% din drum cu 50 la oră, nu vei putea niciodată să ajungi la timp la destinație. Din punctul meu de vedere, limitele de viteză ar trebui respectate din motive de siguranță dar dacă respecți legea, când mai ajungi la Constanța dacă pleci de la Timișoara?

Astfel, stația de emisie permite comunicarea cu șoferii de TIR sau turisme care sunt în drumul tău pe o rază de câțiva kilometri și poți afla de la ei unde sunt radare și poți forța să zicem un 80 la oră în loc de 50 acolo unde există vizibilitate bună. Practic, stațiile și detectoarele radar sunt necesare într-o țară în care nu există autostrăzi. Oamenii sunt nevoiți să încalce legea pentru că în secolul vitezei, nu ne permitem să facem 2 zile pe drum pentru câteva sute de kilometri. Să nu uităm că de exemplu, autocarul de la Severin la Timișoara face peste 4 ore, și sunt 250 de kilometri.

Nu sunt de acord cu cei care folosesc stația radio pentru a transforma un drum într-o depășire continuă. Acești raceri trebuie să dispară de pe drumurile noastre odată pentru totdeauna întrucât inconștiența lor este cea care naște cele mai multe victime. În România, se moare pe șosele mai mult decât se moare în războiul din Siria. Cei care folosesc stația pentru a merge cu 190 de kilometri la oră în localitate sunt niște idioți care ar merita să rămână fără permis pentru totdeauna.

Vedeți, stația de emisie este un compromis. Eu unul nu îndemn pe nimeni să încalce legea, din contră, sunt adeptul corectitudinii la volan dar din păcate România este genul de țară în care ești obligat să comiți din când în când ilegalități ca să ajungi la destinație în timp util. Folosiți stația radio cu cap, într-un mod conștient, nu pentru a transforma un drum într-un raliu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.