SHARE

Deși acum vreo 5 ani nu mulți erau cei care îndrăzneau să deschidă un canal de YouTube adresat șoferilor începători, astăzi cea mai mare platformă destinată creatorilor de conținut video este plină de asemenea canale. Am spus de multe ori faptul că astăzi, cei care doresc să devină șoferi profesioniști pot primi instruire de foarte bună calitate doar prin intermediul YouTube.

YouTube a devenit nu doar un manual excelent pentru cei care doresc să lucreze în transporturi, dar și o carte de vizită excelentă pentru cei care produc asemenea materiale, tutoriale, cei care fac LIVE-uri în care răspund șoferilor începători la întrebări legate despre programul de lucru/timpii de conducere sau alte neclarități venite din vestitele povești de parcare. Da, canalul de YouTube sau pagina de Facebook poate să fie o carte de vizită foarte frumoasă pentru camionagiii ce doresc să obțină un job mai bun iar în cele ce urmează vom face o listă cu cei mai importanți creatori de conținut români pe care eu unul, dacă aș avea o companie de transport, aș ține morțiș să-i am angajați. Da, eu aș vrea șoferi care să știe carte, meserie, știu că sună ciudat…

Șoferi de camion români cu canale de YouTube extraordinare

Țin să precizez că mai jos se află o simplă listă, nu este un top sau ceva de genul. Toți youtuberii de mai jos au canale foarte mișto de pe care șoferii începători pot învăța foarte multe lucruri, își pot da seama cu ce se mănâncă meseria asta de camionagiu. Dacă vă pasionează acest domeniu vă puteți abona la toți.

Daniel Cimpoeru – se remarcă prin tutoriale legate de legislația muncii și timpi de conducere. Dacă aveți nelămuriri legate de program, contracte de muncă, etc, pe canalul lui trebuie să mergeți.

Adrian Cătălin – unul dintre puținii camionagii din Marea Britanie care fac YouTube. Știu că mulți vă doriți să începeți această meserie în țara lui Mr. Bean, așa că din clipurile lui Adrian veți vedea exact cum merge treaba pe Anglia: metodă de lucru, autostrăzi, etc.

Mihai Ionel – cel mai simpatic șofer de comunitate de pe YouTube. Se remarcă atât prin povești amuzante cât și prin întâmplări cât se poate de reale. Cei care doresc să înceapă această meserie de șofer profesionist pe comunitate, canalul lui Mihai Ionel este oglinda perfectă pentru acest job.

Cristian Rizescu – unul dintre cei mai interesanți youtuberi camionagii din România, face de departe cele mai bune tutoriale pentru parcări, garări, consumă cel mai mult timp cu LIVE-uri în care răspunde la întrebările abonaților legate de această meserie.

DriverDey – omul din Spania cum îl știe întreg YouTube-ul, tot șofer comunitar, se remarcă prin clipuri în care prezintă arimări, încărcări, descărcări dar și multe LIVE-uri în care răspunde abonaților la întrebări. Vă recomand canalul lui de YouTube ca și în cazul lui Mihai Ionel, dacă vreți comunitate.

Marius Ursu – apărut din neant fără să dea vreun semn, Marius Ursu este de departe unul dintre cei mai îndrăgiți camionagii români de pe YouTube. Omul face Truck Vlog cu povestiri interesante, Car Vlog, face Gaming și cred că este cel mai tânăr din întreaga listă prezentată aici.

GrassuTatae3 –pe el l-am descoperit recent, deși nu are nici măcar 2000 de abonați mi se pare un tip foarte simpatic. Îmi plac vlogurile lui și în general faptul că este un om foarte sincer. Și el este pasionat de gaming și cred că ar face pereche bună cu Marius Ursu în PUBG.

Ionuț aka BlueSky – de peste mări și țări, tocmai din Noua Zeelandă a apărut acest BlueSky. Omul este o companie foarte plăcută, nu știu de ce. Cu camionul său american transportă zeci de tone de piatră, nisip, rumeguș. Are un canal de YouTube destul de spectaculos, este un bun entertainer.

LEO – nu știu exact dacă omul este moldovean de dincolo de Prut însă nu are importanță. Din punctul meu de vedere, este unul dintre cei mai serioși șoferi pe care i-am văzut vreodată. Ca el cred că ar trebui să fie toți șoferii așa că din punctul meu de vedere este un foarte bun exemplu pentru începători. Leo face tutoriale foarte bune și explică cum stă treaba cu șoferia destul de clar.

Articole Asemănătoare

De ce trebuie să fii foarte atent pe unde te bagi cu camionul Să fii șofer de TIR nu e floare la ureche mai ales internațional, unde trebuie să te bagi la încărcat sau descărcat prin toate cotloanele, prin toate satele uitate de lume. Problema este că deși străinii au o infrastructură rut...
Ce trebuie să știi despre meseria de camionagiu în Marea Britanie R... După ce domnul Daniel Cimpoeru ne-a onorat cu prezența în cadrul unui interviu mai mult decât interesant în care am întors pe toate fețele tainele meseriei de camionagiu începător, în seara asta avem onoarea să-l prezentăm pe Adri...
Vrei să pleci pe TIR? Iată de ce ar trebui să urmărești și să iei în s... Te bate gândul să te înscrii la școala de șoferi pentru categorii grele și să pleci pe TIR în viitorul apropiat? Foarte bine, însă înainte de toate, ar fi bine să urmărești câteva canale de YouTube ale camionagiilor români destul ...
Cine este de vină pentru salariile mici din transporturi? Statul, patr... Salariile foarte mici din transporturi au cauze multiple, din punctul meu de vedere toată lumea este de vină: statul, patronii și șoferii în sine. Pare să fie un amalgam de motive tipice țării noastre pentru care salariile pentru ...
(P)La cine poți apela în România dacă ai nevoie de transporturi agabar... Industria transporturilor în România nu este chiar atât de dezvoltată precum vedem în străinătate și într-un fel e ceva destul de normal pentru că ne lipsește infrastructura. Dacă am avea și noi autostrăzi sau măcar drumuri națion...

Ti-a placut acest articol? Poti primi articole asemanatoare si prin
email

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe mail cele mai interesante articole din lumea auto

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here