Acasă (P) Salteaua de la nichiduta.ro – importanța ei în sănătatea și dezvoltarea bebelușului

Salteaua de la nichiduta.ro – importanța ei în sănătatea și dezvoltarea bebelușului

1082
0
Salteaua

Calitatea somnului, atât în cazul adulților, cât și în cel al copiilor, este dictată într-o foarte mare măsură de calitatea saltelei cu care este dotat patul. Încă de la naștere, părinții au datoria de a se informa în privința celor mai sănătoase articole și obiceiuri pentru a le putea oferi micuților o creștere corespunzătoare. De tipul saltelei depinde atât calitatea somnului, dar și cât de corect se formează coloana vertebrală a bebelușilor. Iată de ce este salteaua un element esențial în dezvoltarea sănătoasă.

Luând în considerare complexitatea nevoilor nou – născuților, experții magazinului specializat în articole pentru bebeluși, Nichiduta.ro, ies în întâmpinarea tuturor celor interesați de o astfel de achiziție cu soluții numeroase, dar și cu câteva sfaturi utile.

Importanța saltelei în dezvoltarea copilului

Dat fiind faptul că în prima lună cel mic doarme în jur de 21 de ore/zi, respectiv 17 ore la sfârșitul primei luni, este necesar ca acesta să beneficieze de condiții de confort optime. Pentru asta, calitatea saltelei este definitorie, având o influență totală asupra calității somnului. De cât de eficientă este odihna depinde și funcționarea corespunzătoare a creierului, în fapt a totalității organelor.

De multe ori părinții caută în online soluții în această privință, încercând să obțină un răspuns cât mai satisfăcător. Formulări de genul am nevoie de o saltea pentru patut de calitate, unde găsesc o saltea sigură pentru bebele meu? se găsesc pe toate forumurile. Dar care este răspunsul pentru toate acestea?  Iată care sunt recomandările experților nichiduta.ro.

  • Structura saltelei

Este un aspect esențial întrucât de acesta depinde gradul de siguranță asigurat copilului. Astfel, pentru a preveni evenimente nedorite, se impune selectarea saltelei după cât de bine răspunde din acest punct de vedere.

De dorit este un model ferm, eventual realizată din fibră de cocos organic. La fel de important este ca lenjeria să corespundă saltelei, să se fixeze pe aceasta, pentru a preveni sufocarea. Recomandat este ca în pătuțul bebelușului să nu existe pernuțe sau jucării.

  • Susținerea coloanei vertebrale

Neapărat trebuie îndeplinit acest criteriu pentru că de modul în care reușește să susțină coloana vertebrală depinde dezvoltarea sănătoasă a copilului. Inițial, cel mic va dormi în poziția cu care s-a obișnuit în uter – cu coloana curbată. Rolul saltelei este de-al ajuta să adopte o poziție adecvată și sănătoasă.

  • Calitatea somnului

Cel mai bine este ca salteaua să fie achiziționată dintr-un magazin specializat în articole pentru bebeluși, precum este nichiduta.ro, pentru a beneficia și de sfatul unui cunoscător. Există o serie de factori determinanți pentru un somn neîntrerupt, pe care numai o saltea eficientă îi poate asigura.

Cei mai importanți dintre aceștia sunt: stabilitatea termică, reducerea umidității, neutralitatea electrostatică, capacitatea de întreținere și curățare periodică a husei, precum și cea de respirație, dar mai ales inhibarea dezvoltării bacteriilor generatoare de mirosuri nedorite.

Așadar, salteaua pentru bebe nu trebuie să fie nicidecum prea moale, însă nici prea tare. Printre recomandările experților nichiduta.ro este salteaua cu elasticitate punctuală, aceasta reușind să susțină optim corpul micuțului, ajutând la eliberarea presiunii de pe coloană. Un model potrivit va preveni formarea adânciturilor prin faptul că întotdeauna va reveni la cea mai potrivită formă pentru copil, oricare ar fi poziția acestuia. Totodată va susține linia naturală a trupului în timpul somnului.

Este foarte important ca părinții să țină cont de sfaturile și recomandările de mai sus pentru a le asigura bebelușilor cea mai bună dezvoltare, dar și pentru a crește speranța de viață. Ignoranța multora are consecințe grave asupra micuților. Așadar, cei interesați găsesc pe nichiduta.ro modele diverse de saltele, special adaptate nevoilor copiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.