Home Colțul camionagiilor 5 realități DESCURAJANTE legate de munca pe comunitate pe care șoferii începători...

5 realități DESCURAJANTE legate de munca pe comunitate pe care șoferii începători le ignoră

5093
2
dezinformări

Munca pe comunitate este foarte dificilă pentru că discutăm despre o meserie în care trebuie să fii mai mult decât șofer. Se propovăduiește la nivel social ideea că munca de șofer profesionist pe comunitate e trai bun, că stai toată ziua la volan și nu faci nimic, că vin banii și că te îmbogățești. Ei bine, nu este deloc așa iar în cele ce urmează veți lua contact cu 5 realități descurajante legate de această muncă pe comunitate pe care șoferii profesioniști începători le ignoră oarecum din dorința de a avea 2000 de euro pe lună salariu.

5 realități DESCURAJANTE legate de munca pe comunitate pe care șoferii începători le ignoră

  1. O să muncești 15 ore pe zi. Nu 8, nu 10, nu 12. Puțini dintre cei care acced în breasla șoferilor profesioniști sunt conștienți de faptul că vor munci de două ori mai mult decât ar fi făcut-o la o fabrică sau ceva de genul. Programul de lucru al unui șofer profesionist se poate întinde la 15 ore.
  2. Trebuie să știi să gătești, altfel mori de foame. Nimeni nu va avea grijă de tine pe comunitate. Trebuie să știi să gătești, altfel o să ai probleme. Trebuie să știi să faci piața , să fii econom. Se poartă și conservele dar să mănânci 2-3 luni conserve, nu știu unde ajungi cu sănătatea.
  3. Un șofer începător o să ia multe amenzi. A conduce 8 ore pe zi nu e deloc ușor. Nu e ca și cum te-ai urca în mașina personală și te-ai duce la mare. Ca șofer profesionist pe comunitate o să conduci zilnic minim 8 ore, în țări mereu străine, unde există posibilitatea să greșești. Și o să fii amendat.
  4. Foarte probabil o să ai o pensie mică. Din păcate, tinerii care acced în această meserie nu se gândesc la viitor. Sunt oarecum vrăjiți de ideea că vor avea o sută de milioane pe lună salariu și nu-i mai interesează restul. Un sac de bani pentru niște oameni care mai mult de 1500 de lei/lună nu au văzut niciodată. Problema este că salarizarea prin firmele românești presupune salariul minim pe economie + diurnă. Taxe la stat se plătesc la nivel de minim pe economie deci, o să ai pensia minimă chiar dacă ai mii de euro pe lună salariu, diurna este ne impozabilă.
  5. Viața familială nu prea mai există. Atunci când stai plecat cu lunile prin  străinătate, s-a zis cu prietenii și de multe ori cu familia. Vorba aia, ochii care nu se văd, se uită. Există și familii unite unde există înțelegere, dar de cele mai multe ori această meserie de șofer profesionist pe comunitate îți va aduce foarte multă singurătate.
Previous articleInterviu de senzație cu Mihai Ionel. Despre viață, YouTube, hateri, și viitor.
Next article14 meserii pe care le poți practica dacă ai permis de conducere categoria B
Impatimit al automobilismului, adept al condusului corect si al disciplinei in trafic.

2 COMMENTS

  1. Pct.5
    Cu ce o ajuta pe amarata aia de scasa vorba mea calda dulce poate, atunci cand da de greu, ori are nevoie de o mana de bsrbat in casa?
    Decat pe comunitate mai bine rup permisul il fac bucatii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here