Acasă Editorial Este o decizie bună interzicerea mașinilor sub Euro 4 în București?

Este o decizie bună interzicerea mașinilor sub Euro 4 în București?

1436
1
Euro 4

Se tot vehiculează vești cum că s-ar interzice mașinile Euro 1, 2 și 3 prin București, prin centrul orașului mai exact, așa cum se întâmplă de ani buni din pricina poluării în marile capitale Europene. Și evident, a început drama pe Facebook, pe YouTube cu fel de fel de YouTuberi au început să facă circ motivând că românii sunt săraci și că nu au bani de mașini mai bune, ori mai noi. Ei bine, lucrurile nu stau chiar așa.

Cred că dacă ne uităm pe stradă, vedem destul de multe mașini peste Euro 3 pe care culmea (probabil din cauza sărăciei), foarte multă lume nu ar putea să le justifice. Asta cu „românii sunt săraci” pică de la sine. Fraza corectă ar fi „românii sunt săraci dar fuduli”, parcă acum bate mai bine cu realitatea.

Din punctul meu de vedere, această decizie de a interzice mașinile sub Euro 4 va fi o lovitură foarte grea mai mult pentru cocalari, pentru oamenii care vor mașini foarte mari și foarte puternice și foarte ieftine. În cazul în care nu știați, există mașini Euro 4 pe OLX la vânzare sub 1500-2000 de euro dar deh, nu Audi, nu BMW, nu Mercedes cu motoare de 2500-3000 diesel. Din păcate românii sunt cam certați cu Opel, Ford, Fiat și alte tipuri de autoturisme Euro 4 pe care le poți cumpăra cu mai puțin de 1500 de euro. Din punctul meu de vedere, normal că este o idee bună interzicerea mașinilor sub Euro 4 în toate orașele din țară nu doar din București.

1 COMENTARIU

 1. WTF ?!? Nu stiu de ce ar fi „cocalar” cel care si-a cumparat o masina germana la 100000 KM (pentru ca pretul ei era doar 30 % din valoarea de nou a autovehiculului).
  Pana acum 6-7 ani masinile germane aveau durata de viata de 2-3 ori mai mare si valoare de revanzare mult mai buna decat marcile entry level la care faceti trimitere. Cine cunoaste masini, stie macar acest lucru…
  Daca aveti curaj, va invit sa scrieti aici un material despre bijnitarii de masini SH care importa anual zeci de troace salvate de la casare prin Germania si Belgia si care pun astfel in pericol viata cumparatorilor. Sau poate scrieti despre evaziunea fiscala pe care o fac indivizii astia, neplatind TVA pentru importuri mai mari de 10000 Euro/an.
  Sau poate aveti barbatia sa scrieti ca romanii sunt saraci pentru ca salariile medii in tara asta sunt la nivel de 25% fata de Franta si Belgia…
  Noi sa fim sanatosi, eu as evita sa cataloghez oamenii care alearga pentru o paine drept „cocalari”.
  Ca mai suntem si raieri care platim taxe si impozite, nu suntem toti peizani „smecheriti”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.