SHARE

În ultimii ani fenomenul TruckVlog s-a dezvoltat destul de mult printre șoferii profesioniști români, în special printre cei care au emigrat. Fenomenul TruckVlog a fost și este pentru acești oameni o legătură de contact cu România, cu o țară pe care deși au părăsit-o, n-au avut niciodată de gând s-o scoată și din suflet. Mulți dintre ei au de gând să se întoarcă la un moment dat în România. De asemenea, TruckVlog este și o fereastră deschisă pentru cei care doresc să devină șoferi profesioniști.

Aceștia pot vedea foarte clar cu ce se mănâncă această meserie, prin intermediul clipurilor postate pe YouTube. Așadar, dacă ai 18 ani și te gândești ca pe viitor să devii șofer profesionist, ar trebui să te abonezi la canalele de YouTube pe care postează truck vloggerii români. Iată care sunt aceștia, în funcție și de țara în care activează.

Lista completă TRUCKVLOG România 2019

COMUNITATE

Mihai Ionel – unul dintre cei mai iubiți truck vloggeri din România, și asta doar pentru că a avut curajul să fie el nu doar în viața de zi cu zi ci și în fața camerei. Mihai Ionel din punctul meu de vedere este o fereastră mai mult decât deschisă pentru cei care doresc să plece pe comunitate. O meserie pe care el nu o recomandă nimănui din pricina dificultății, dar pe care o practică cu respect și cu multă pasiune. Nu cred că ai cum să reziști pe comunitate fără pasiune iar Mihai reușește să vadă mereu ceva bun, acolo unde majoritatea n-ar rezista nici măcar 3 zile. Pentru Mihai, frumusețea meseriei de șofer profesionist pe comunitate, în ciuda greutății, zace în lucruri pe care mulți dintre noi le-am considera mărunte, gen o farfurie cu clătite, sau un orez cu lapte.

LEO Vodnicear – de când mă știu am avut un respect deosebit pentru oamenii puternici, pentru oamenii care lucrează niște meserii pe care eu unul nu cred că le-aș putea profesa. eu cel puțin nu mă văd muncind pe comunitate iar faptul că oameni precum LEO aduc în prim plan materiale de acolo, întărește respectul meu pentru cei care pot să facă această muncă. LEO este din punctul meu de vedere cel mai bun truck vlogger din România în acest moment, clipurile lui nu sunt doar o fereastră deschisă pentru începători, către meseria de șofer profesionist, sunt niște documentare în adevăratul sens al cuvântului.

DriverDey (ES) – omul s-a remarcat pe Youtube prin calmitatea și seriozitatea cu care a tratat meseria de șofer profesionist. DriverDey lucrează în Spania dar tot în regim de comunitate, așa că dacă vă bate gândul să mergeți la muncă la o firmă din Spania, firmă care face internațional, episoadele lui DriverDey or să vă ajute destul de mult. Face parte din tinerii care pot și vor să schimbe mentalitatea unei generații, vă recomand abonarea.

Grassu Tatae (T-R) – au trecut vreo câțiva ani buni de când îl urmăresc pe Grassu Tatae 3 și pot spune despre el că este un simbol al stabilității și seriozității la locul de muncă. Cred că este singurul truck vlogger care în ultimii 2 ani, nu a schimbat locul de muncă și merită menționat în special pentru a da peste nas acelora care spun că e imposibil să-ți găsești un loc de muncă unde să fii mulțumit. Grassu Tatae 3 face tur- retur, și îl menționăm la categoria comunitate pentru că în esență, lucrează în afara granițelor mai mult decât în România. Grassu Tatae 3 este un pilon important al comunității truck vlog.GrassuTatae3

Marius Boldea – LEGENDA truck vlogg-ului românesc, cel mai vechi în această „meserie”. Clipurile lui Mau Bistrițeanu sunt încă de actualitate pe YouTube și de multe ori de ajutor pentru cei care vor să vadă cum merge treaba pe comunitate. Deocamdată Marius nu mai face YouTube, dar îl puteți urmări pe pagina lui de Facebook unde mai face câte un LIVE din când în când. Sperăm cu toții ca Marius să revină și pe YouTube. Comunitatea truck vlog ar avea nevoie de echilibrul și de bunătatea lui. Mare nevoie.

 

GERMANIA

Florinel Zone – un tânăr cu foarte multă creativitate, care m-a contactat recent și m-a rugat să-l pun și pe el în astfel de articole când mai fac. Am intrat un pic pe canalul lui de Youtube și da, merită, omul chiar își vede de treabă și aduce în prim plan multe discuții legate de șoferie. Am fost plăcut surprins de creativitatea lui și sunt convins că dacă va continua în acest mod, o să ajungă departe. Sau mai bine zis, acolo unde-i este locul.

Daniel Cimpoeru  – deși a lăsat România pentru Germania, nu a renunțat vreodată să ajute pe cei din jur. Daniel și-a făcut un fel de reputație online al omului „cu legea”, al șoferului care cunoaște foarte bine regulamentele după care se ghidează meseria de șofer profesionist și în ciuda faptului că această atitudine i-a atras antipatia patronatelor, a asociațiilor patronale, omul continuă să facă ceea ce e bine, omul continuă să ajute și să informeze șoferii români în legătură cu drepturilor lor, cu regulamente și cu Codul Muncii.Daniel Cimpoeru și Șoferii Începători

Daniy El Rayo – Daniel este nu doar un truck vlogger care vrea să arate cum este meseria de șofer profesionist în Germania, este și un om foarte bun. Este un om credincios, un om care vrea să facă numai bine în jurul lui. Recomand canalul lui de YouTube tuturor celor care doresc să emigreze în Germania cu tot cu familie, tuturor celor care Îl caută pe Dumnezeu, tuturor celor care-L au pe Dumnezeu și vor să-L discute cu cineva care nu ia în derâdere religia. Din păcate, în ziua de azi tot mai puțini sunt oamenii care deși nu cred, sunt capabili să respecte credința celor din jur, indiferent de valențele ei

Marian Mihăiță – MM s-a făcut remarcat prin celebrele clipuri postate pe YouTube în care încărca sau descărca animale dintr-un trailer, ori spăla camionul cu care efectua transport de animale. Este o muncă dificilă pe care nimeni până acum nu a mai prezentat-o sub formă de truck vlog. Deși Marian în acest moment nu mai lucrează pe camionul de transportat animale vii, cei care sunt în căutarea unui asemenea job pot să caute în arhiva canalului clipurile sale și să se documenteze, să vadă exact ce-i de muncă.Marian Mihăiță

SPANIA

Sakke GB (local) – pe numele lui Grațian, Sakke este un tânăr care încearcă să-și facă și el un viitor, departe de țară. Momentan el activează în Spania, unde și-a găsit ceva job intern. Înainte, făcea comunitate, în toată Europa, și începând de luna aceasta, muncește doar în Spania astfel încât în weekend să fie și el acasă, alături de familia lui. Așadar, cine este mare amator de povești șoferești incredibile, ori cine dorește să ia pulsul joburilor spaniole, poate să se aboneze la canalul său de YouTube și să culeagă datele importante.

DriverDey (COM) – omul s-a remarcat pe Youtube prin calmitatea și seriozitatea cu care a tratat meseria de șofer profesionist. DriverDey lucrează în Spania dar tot în regim de comunitate, așa că dacă vă bate gândul să mergeți la muncă la o firmă din Spania, firmă care face internațional, episoadele lui DriverDey or să vă ajute destul de mult. Face parte din tinerii care pot și vor să schimbe mentalitatea unei generații, vă recomand abonarea.

ȚĂRILE NORDICE

Simion Cerghizan (N) – a lucrat în Suedia, acum lucrează în Norvegia. Nu se teme de schimbare și încearcă întotdeauna să aducă în prim plan prin vlogurile sale, lucrurile de valoare. Simion este un vlogger cu mult bun simț, care a reușit în mediul online de unul singur, fără să facă circ și panaramă cum se obișnuiește în ziua de azi. Dacă doriți să vedeți ce presupune munca pe Suedia și Norvegia, în special la containere cu picioare, canalul lui Simion este de departe cel mai indicat pentru voi.

AUSTRIA

Marius Ursu – „Fenomenul”. Eu așa aș vrea să-l numesc. În momentul în care Marius a apărut în sfera truck vlog, în urmă cu muuult timp, a reușit câteva lucruri de-a dreptul uimitoare, precum atragerea a 10.000 de abonați în mai puțin de o lună. Marius este reprezentantul tinerei generații de camionagii și momentan s-a pripășit prin Austria. A înțeles că odată cu faima pe YouTube vine și responsabilitatea și a optat să încarce clipuri destul de utile pentru viitorii tineri începători.Marius Ursu

ANGLIA

Adrian Cătălin – în ultimii ani, pe măsură ce a acordat din ce în ce mai mult timp „truckerelilor”, cei care-l urmăreau au ajuns să cunoască și omul din spatele camerei. Adrian nu este un tânăr rebel care se laudă pe net un M3. Da, din exterior poate așa pare. Din interior, prin fereastra deschisă numită truckvlog, se vede un tânăr care muncește, destul de mult. Acel M3 nu a picat din cer. Am spus de multe ori despre el că este unul dintre cei mai muncitori oameni pe care-i cunosc și Anglia, se vede cu siguranță un pic altfel în vlogurile lui. În ultimii ani Adrian a devenit un model de urmat pentru cei care gândesc simplu: job – familie, într-o țară care spre deosebire de România, s-a clădit prin multă muncă. Vă foarte recomand canalul său de YouTube.

„Omul muncește și ară, Muncește și are, Nu concepe să ceară”

Haarp Cord – Primavara (feat. Chimie)

 

Robert Mihalache – un tânăr pe care l-am cunoscut recent și care m-a surprins într-un mod foarte plăcut. Acum muncește pe mașina de gunoi și face niște vloguri destul de reușite în care vorbește despre camioane, despre munca pe camion în UK, despre viața în UK în general, dar și despre sport, despre psihologie, despre subiecte interesante. Deși are doar 28 de ani, materialele sale sunt o fereastră deschisă către munca de șofer profesionist în UK. Robert va ajunge departe cu vlogurile lui, garantez.Robert Mihalache

Ionuț Măgădan – încă un tânăr șofer român din Marea Britanie care a decis să arate și altora ce presupune meseria de șofer profesionist „pe insulă”. Eu l-am descoperit cu mult timp în urmă și pot spune despre el că face niște materiale destul de reușite, de multe ori destul de comice. El are acest atu al comediei spre deosebire de ceilalți truck vloggeri mai serioși. Se ține de treabă și mă bucur să văd că evoluează.

Ionut Magadan

Silviu Moldovan – momentan Silviu a revenit în țară, lucrează din nou în România, face curse pe la București din câte am observat. Au rămas însă pe canalul lui clipurile de când lucra pe UK. Silviu s-a remarcat prin seriozitate și chiar dacă postează destul de rar, reușește să aducă în prim plan adevărul despre această meserie dificilă, într-o țară mai mult decât dificilă. Să nu uităm că în UK se circulă cu volanul pe invers.

Tataee Joe – un om pe care l-am descoperit recent și care culmea, a depus foarte mult efort în sfera truck vlog. Lucrează și el pe Anglia și își face meseria destul de bine. Are clipuri în care lucrează pe mai multe tipuri de camioane, și Class 1 și Class 2. Din punctul meu de vedere omul face o treabă destul de bună și sunt convins că dacă va insista puțin, va ajunge la fel de cunoscut precum ceilalți truck vloggeri români.

DeLaVolan Mihai TovMarian PitFlorin Constantin – tineri care lucrează pe camion în Marea Britanie dar care din păcate nu au mai postat de mai bine de 3 luni nimic. Nu știu dacă vor mai reveni vreodată în sfera truck vlog, eu sper să o facă, dar clipurile pe care le-au făcut deja sunt acolo, pe canalele lor. Ar fi bine să le vedeți și pe acestea dacă aveți de gând să vă căutați de muncă în Marea Britanie pe camion.

ROMÂNIA

Silviu Moldovan – momentan Silviu a revenit în țară, lucrează din nou în România, face curse pe la București din câte am observat. Până acum a lucrat în UK. Eu unul mă bucur că a luat această alegere, chiar aveam nevoie de truck vloggeri care să prezinte și munca de șofer profesionist în România. Clipurile pe care le face acum îmi aduc aminte de clipurile prin care l-am cunoscut pe om, înainte să plece în UK.

Skyl3d – tot pe România lucrează și el, mai face curse prin Ungaria din când în când. A avut o problemă cu canalul de YouTube dar acum că a revenit, cu siguranță trebuie urmărit. Vă veți face o părere destul de bună și reală despre ce înseamnă munca de șofer profesionist în România prin intermediul lui. Vă recomand să vă abonați la canalul lui de Youtube dacă aveți de gând să vă căutați de muncă prin România.

ITALIA 

Dorin Bolodeanu sau BIG MAN cum i se mai spune. Omul lucrează în Italia de ani buni și este cred singurul care vine cu informații din acea regiune, din sfera truck vlog. În plus, Dorin a făcut și foarte multe clipuri legate de problemele românilor în Italia, de exemplu atunci când au fost probleme cu înmatriculările autoturismelor străinilor stabiliți acolo.BIG MAN

Cosmin Vicențiu – tot prin Italia își face și el veacul, asemenea lui Dorin. El este creatorul personajului „Gicu”, și se află și în spatele proiectului „Povești de prin parcare”. Pe YouTube mai postează din când în când și câte un truckvlog, alături de diverse clipuri comice, specifice lui de altfel. Ar trebui să vă abonați la canalul său de YouTube.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.