Acasă Informații Utile Eliminare cod SAFE 2 pentru radio Volkswagen

Eliminare cod SAFE 2 pentru radio Volkswagen

22877
10
SAFE 2

Un articol foarte util pentru cei cu autoturisme din gama Volkswagen, fabricație maxim 2005. După cum știm, radio casetofoanele Volkswagen au protecție. De exemplu, dacă iei borna la baterie și resetezi calculatorul de bord al autoturismului, se va reseta și radio casetofonul. Acesta îți va cere un cod din 4 cifre, fără de care acesta nu va putea fi folosit. De cele mai multe ori, discutând despre mașini cu o oarecare vechime, acest cod este scris cu markerul sau cu pixul pe laterala casetofonului.

Dar ce faci atunci când bagi codul din 4 cifre greșit de 2 ori? Că-ți apare imaginea asta cu SAFE 2. Și așa înlemnește. Pe orice ai apăsa, de oricâte ori ai mai lua borna la baterie, nu vei mai putea face absolut nimic cu radio casetofonul. Și codul de 4 cifre corect dacă-l ai, nu îl vei putea introduce. M-am lovit și eu de această problemă la un Golf 4. Am resetat calculatorul mașinii prin eliberarea bornei – apoi m-am trezit că-mi cere codul din 4 cifre radio casetofonul. Am zis c-o fi ca la cartela Orange 0000 și m-am trezit cu SAFE 2.

Radio Casetofon BLOCAT. Știu, mulți dintre voi veți spune că oricum ar trebui schimbată acea vechitură cu un radio multimedia mai din timpurile noastre dar sincer să fiu, mie-mi place foarte mult cum arată, mai ales noaptea când se aprind luminițele din butoane. În plus, eu nu am nevoie de multimedia în mașină, radioul original este suficient.

L-am scos din locașul lui gândindu-mă că are PIN-ul din 4 cifre scris pe undeva pe laterală. Așa era. Avea codul acolo: 0768. Dar cum puteam să-l instalez? Cum să fac eu oare casetofonul să ajungă la pasul în care îmi cere introducerea codului? Am început să caut pe internet. Pe YouTube. Erau câteva tutoriale destul de ample care presupuneau să desfac aparatul și să dezlipesc de pe placa de bază un mic cip de securitate.

Cum am alungat acest blestemat cod SAFE 2 din radio casetofonul Volkswagen

Am zis că-i prea complicat, trebuie să fie ceva mai simplu. Și fraților, să vezi și să nu crezi. Rezolvarea a venit de la un comentariu lăsat de cineva la un clip pe YouTube, la un tutorial de eliminare a acelui cip de securitate pentru radio-urile Volkswagen. Omul spunea că nu e nevoie să desfaci aparatul bucăți, cu atât mai mult să scoți cipuri din el. Trebuie doar să lași casetofonul pornit o oră și se întoarce singur la stadiul în care îți cere introducerea PIN-ului din 4 cifre. Măi să fie zic. Și m-am pus să încerc.

ATENȚIE – deși veți scăpa de acest cod SAFE 2, veți avea nevoie de pin-ul de 4 cifre al casetofonului. Este unic, nu merge de la alte casetofoane. 

M-am, dus pe la plimbare prin oraș, pe la Carrefour și în parcare am lăsat cheile în contact, cu radio-ul pornit. SAFE 2 apărea pe ecran. Când m-am întors o oră și ceva mai târziu la mașină, să vezi și să nu crezi. Ecranul afișa 0000 adică îmi cerea să introduc codul din 4 cifre. Am tastat repede 0768 și, minune! Am salvat 50 de lei cât mi-a cerut un electrician să-mi deblocheze casetofonul. Vă dați seama, ar fi luat 50 de lei FĂRĂ SĂ FACĂ ABSOLUT NIMIC. Iată că e bun și YouTube-ul la ceva.

10 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.