Acasă (P) Cat Costa Scoala de Soferi la Categoria B in 2024?

Cat Costa Scoala de Soferi la Categoria B in 2024?

17721
0
Cat Costa Scoala de Soferi

Ti s-a intamplat sa contactezi scoli de soferi pentru a intreba cat costa cursurile la categoria B si sa afli ca mai sunt costuri ascunse, neafisate pe site-ul lor? Te intrebi de ce unele scoli de soferi cer 900 ron, iar altele 2000 ron pentru categoria B? Ai vrea sa stii cat te va costa cu totul obtinerea permisului de conducere? In cele ce urmeaza iti vom prezenta in detaliu la ce preturi si taxe sa te astepti si cum sa te feresti de costuri ascunse.

Cat ma costa scoala de soferi la categoria B?

Cursurile teoretice si practice ale Scolilor de Soferi din Bucuresti pentru categoria B variaza, de obicei, intre 1400 RON  si 2240 Ron.

Daca vedeti preturi mai mici de 1300 -1400 ron, inseamna ca exista costuri ascunse.

De exemplu, Scoala de Soferi DICU din Bucuresti percepe suma de 1400 ron pentru cursurile la categoria B. In pret este inclusa perioada de scolarizare de 4 saptamani, care consta in 24 ore de legislatie rutiera si 30 de ore conducere practica. Orele teoretice si orele de condus sunt suficiente pentru a lua permisul de conducere din prima. In plus, Scoala de soferi DICU ofera cursantilor posibilitatea de a plati in rate. La Categoria B se plateste un avans de 500 ron si restul pana la 1400 ron se platesc in 2 sau 3 rate egale.

Unele scoli de soferi percep taxe mai mari deoarece au in flota proprie masini mai noi, altele percep taxe diferentiate in functie de modelul masinii – daca este un model de ultima generatie, de la marci premium precum BMW, Volkswagen, preturile urca si la 7000 ron!

Cat costa sedintele suplimentare de condus la categoria B?

Daca simti nevoia de a face ore de condus suplimentare, pentru un plus de incredere, afla ca scolile de soferi ofera aceasta optiune. In Bucuresti, majoritatea scolilor de soferi cer 100 ron pentru o sedinta suplimentara de condus. Sedinta de condus dureaza 100 de minute.

Cat costa orele suplimentare de legislatie?

De obicei, cursantii scolilor de soferi pot participa nelimitat la orele de legislatie auto, fara a plati ceva in plus.

Cat ma costa dosarul pentru inscrierea la scoala de soferi?

Pentru dosarul de inscriere la scoala de soferi, trebuie sa aduci fisa medicala si testarea psihologica din care sa reiasa ca esti apt pentru a conduce.

Analizele medicale si testul psihologic pornesc de 200 lei pentru categoria B.

De asemenea, pentru inscrierea la scoala de soferi, va trebui sa aduci si cazierul judiciar. Pentru a fi eligibil, trebuie sa nu fi fost condamnat pentru infractiunile prevazute la Art.24 din O.U.G. 195/2002.

Eliberarea cazierului nu te va costa nimic.  Cu ani in urma, era o taxa de 10 lei, dar a fost eliminata.

Cat ma costa examenul auto / proba teoretica si practica ?

In ziua examenului, trebuie sa platesti o taxa pentru rezervarea autoturismului, in valoare de 200 ron. Aceasta taxa este perceputa de scolile de soferi.

Dupa ce ai trecut cu brio examenele, vei plata o taxa pentru eliberarea permisului de conducere, in valoare de 68 ron, care se achita la DRPCIV sau la Posta Romana, nu la scoala de soferi.

Asadar, pentru a obtine permisul de conducere la categoria B, trebuie sa platesti cel putin 1900 ron cu totul, pentru cursurile scolii de soferi si pentru diverse alte taxe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.