Acasă Colțul camionagiilor Câți bani ar da la stat un patron dacă ar da șoferului...

Câți bani ar da la stat un patron dacă ar da șoferului 7500 de lei salariu net (1500 euro)

8382
0
salariu

Se vorbește mult prin online despre salarii, diurne, despre patroni care se îmbogățesc pe spinarea șoferilor care nu cunosc Codul Muncii sau drepturi salariale. Ei bine, adevărul este că dacă faci un calcul, dacă intri pe calculatorsalariu.ro și vezi cam câți bani trebuie dați la stat dacă dorești să dai cuiva un salariu net de 7500 RON (1500 euro), te apucă groaza.

Desigur, acest articol nu are scopul de a lua apărarea patronilor care doresc să se eschiveze de la plata unor salarii serioase pentru șoferii profesioniști, altele decât celebrul minim pe economie. Are rostul de a scoate în evidență faptul că în România, mediul business nu este unul favorabil celor care nu se pricep prea bine la… business.

Am fost mereu vehement împotriva celor care dau salarii mici, indiferent de domeniul de activitate. Și mi s-a spus mereu „Ia fă frate tu acest business, să vedem ce salarii o să dai tu!”. Ideea este că eu (și probabil nimeni nu ar trebui să facă asta) nu mă bag într-un business dacă nu mă pricep foarte bine la domeniul respectiv. A te pricepe foarte bine înseamnă a face bani, nu a jumuli angajați, nu a ține angajații pe salarii mici. Eu îmi recunosc limitele, la fel ar trebui să facă și alții, dar se pare că pentru unii banii sunt totul.

Câți bani ar da la stat un patron dacă ar da șoferului 7500 de lei salariu net (1500 euro)

Așadar, dacă angajatorul vrea să plătească un salariu NET de 7500 RON, trebuie să plătească la stat diferența până la 13108 RON. Sunt 5608 RON dați în plus, adică aproape încă un salariu. Aceste taxe sunt absolut ridicole și cred că nimeni nu-și dorește să plătească 2 salarii în loc de unul. Sunt sume uriașe și partea cea mai proastă este că nu primești absolut nimic de la stat în schimbul acestor taxe. Cunoaștem cu toții situația.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.