Home Editorial Tipuri de șoferi care nu au ce căuta pe drumurile din România

Tipuri de șoferi care nu au ce căuta pe drumurile din România

533
0

Există mai multe tipuri de șoferi care chiar nu au ce căuta pe drumurile din România. Am alcătuit aici o listă destul de interesantă pe care am să vă rog pe voi să o completați dacă doriți în secțiunea pentru comentarii.

Tipuri de șoferi care nu au ce căuta pe drumurile din România

  1. Șoferii care nu dau prioritate la trecerile pentru pietoni – sunt destul de numeroși, mie unul mi se pare că s-au înmulțit direct proporțional cu numărul de permise luate pe șpagă în ultimii ani în România. Sunt un pericol public care trebuie eliminat. Poate avem noroc și intră în vigoare proiectul acesta de lege, conform căruia, nerespectarea priorității la trecerile pentru pietoni, înregistrată cu un telefon mobil, va putea fi trimisă la poliție pentru analiză și eventual sancționare. Cred că 50% dintre șoferii din România ar rămâne fără permise de conducere. Eu când merg pieton în oraș mi se întâmplă să aștept și 4-5 mașini să treacă de trecere până să oprească una să-mi acorde prioritate.
  2. Șoferii care dau vina pe pietoni atunci când aceștia sunt călcați pe trecere. E un nou trend în România, când un șofer neatent calcă pe trecere un pieton, începe să dea vina pe el că „s-a aruncat pe trecere” sau ceva de genul. Prea mult egoism și nesimțire în trafic, dacă șoferii ar reduce viteza la 30 la oră în apropierea trecerilor pentru pietoni, ar observa din timp intenția lor de a traversa. Dar evident, când mergi cu 60-70 la oră în localitate, de unde să mai observi trecerile, pietonii, etc?
  3. Șoferii care te claxonează atunci când circuli în fața lor și încetinești ca să faci la stânga. Cu toții am avut de-a face cu asemenea specimene în trafic, oameni cu mintea îngustă deranjați de faptul că cel din față i-a făcut să încetinească. După mintea lor pătrată, cei din față ar trebui să aibă fix aceeași destinație cu a lor, astfel încât să nu-i împiedice nimeni să ajungă unde au de ajuns, cu viteza luminii.
  4. Șoferii care greșesc și în loc să-și ceară scuze, tot ei sunt tari în gură. Aceasta este cea mai importantă trăsătură de caracter a șoferului român din trafic, lipsa de responsabilitate. Lipsa de responsabilitate se vede peste tot, de la modul în care se parchează, până la lipsa biletului lăsat în geam atunci când cineva lovește o mașină în parcare. Dacă cineva își aduce aminte să se fi trezit cu bilet în parbriz după ce mașina i-a fost lovită în parcare, să scrie în secțiunea pentru comentarii, să facem myth busted.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here