Acasă Colțul camionagiilor E recomandat ca începător să lucrezi direct pe 40 tone?

E recomandat ca începător să lucrezi direct pe 40 tone?

229
0

Cariera de șofer profesionist poate să înceapă în mai multe moduri pentru un începător, și întrebarea de bază este dacă merită să se înceapă direct pe ansambluri grele de 40 de tone sau dacă ar fi recomandat să se înceapă pe 7.5, 12 tone, poate chiar 3.5 tone o perioadă de timp mai scurtă pentru că noi ca români avem obiceiul de a grăbi mereu lucrurile și am fost obișnuiți de mici copii să fentăm toate sistemele, să sărim mereu etapele pentru a ajunge într-un anumit punct.

Ideea este destul de simplă… Cariera de șofer profesionist trebuie aleasă în primul rând dacă există pasiune, întrucât este o meserie destul de dură în care nu ai cum să reziști dacă nu-ți place ceea ce faci. Șoferia la nivel internațional nu este ce se vede pe YouTube sau pe clipurile postate de unii și de alții pe Tik Tok. Discutăm despre o meserie în care responsabilitatea trebuie să fie literă de lege, alături de seriozitate și de capacitatea de a te orienta oricând în spațiu.

Dacă există pasiune, ar fi recomandat să se ia toate etapele la rând. Să se înceapă cu 3.5 tone. De acolo șoferul învață să se orienteze, vede cam ce înseamnă să transporți marfă câțiva paleți din A în B, învață să facă documente. După câteva luni de 3.5 tone, se poate merge mai departe spre camioane. Ar fi indicat un 7.5 tone sau 12 tone astfel încât volumul de muncă să crească treptat, gradual, va fi destul de greu să treci de la maxim 8-10 paleți direct la 33 de paleți. Aici șoferul începător se va obișnui și cu tahograful digital, cu lucrul cu GPS-ul profesional de camioane, și așa mai departe.

După câteva luni de 7.5 sau 12 tone, se poate trece la 40 de tone fără probleme. Șoferul știe deja să se orienteze, să facă documentele, să lucreze cu tahograful digital și cu GPS-ul. Toată această „ucenicie” ar trebui să dureze cam 1 an. Acum, fiecare cum consideră, sunt mulți care încep direct pe 40 de tone și din păcate nu rezistă pentru că nu sunt obișnuiți cu munca și sunt foarte multe informații noi pe care trebuie să le rețină într-un timp foarte scurt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.