Home Editorial Cauți o mașină second hand pe net? Iată cu deosebești ofertele serioase...

Cauți o mașină second hand pe net? Iată cu deosebești ofertele serioase de țepe

0
mașină second hand

În momentul în care dorim să ne cumpărăm o mașină, avem la dispoziție trei variante: târgurile, străinătatea sau anunțurile online. Pentru că de cele mai multe ori târgurile auto sunt o glumă proastă iar în străinătate nu avem timp să mergem, ne mulțumim să ne căutăm o mașină pe net, pe site-urile de anunțuri gen olx.ro sau lajumate.ro, autovit.ro, etc.

Din păcate, marea majoritate a anunțurilor postate pe aceste site-uri sunt dubioase, ciudate, ascund lucruri destul de importante și aparțin unor samsari, combinatori sau oameni care încearcă cu disperare să scape de niște autoturisme cu defecte ascunse.

Vom discuta în cele ce urmează despre cum poți să deosebești o mașină bună de un cazan online, fără să fii nevoit să te mai duci personal la vizionare. Sfaturile de mai jos sunt constatări personale survenite în urma lungilor căutări pe care le fac aproape zilnic.

Anunțul este o țeapă sau sunt șanse mari să fie o mașină cu defecte/probleme atunci când:

  • Pozele sunt făcute atunci când mașina este udă. Este cea mai des întâlnită practică a țeparilor pentru a ascunde defectele de caroserie/vopsea/lac, etc. Știm cu toții faptul că o mașină udă capătă o nuanță mult mai frumoasă.
  • Pozele sunt făcute din unghiuri ciudate. Pozele unui autoturism trebuie să fie multe și din toate pozițiile, astfel încât să existe transparență maximă. Atunci când vedeți un anunț cu o singură poză sau cu 2-3 poze făcute mai din dungă, evitați.
  • Numele sau poza utilizatorului sunt ciudate. Ce înseamnă ciudate? Adică numele nu este unul serios, ci ceva de genul „Boss”, „Bebe Carabină”, „Marcu Talent”, nume de cocalari cu alte cuvinte. Poza de asemenea, dacă vedeți o poză de copil la profil sau de cocalar, pas.
  • Utilizatorul deține mai multe mașini. Puteți vedea chestia asta și pe olx și pe lajumate și pe autovit. Dacă omul are mai multe mașini la vânzare, e combinator sau samsar, și ar fi indicat să evitați. De obicei, sunt genul de oameni care ascund gunoiul sub preș.
  • Nu vă oferă seria de șasiu. Mi s-a întâmplat de multe ori să port discuții prin mesaje despre anumite mașini iar în momentul în care am cerut seria de la șasiu ca să verific kilometri sau istoricul accidentelor la reprezentanță, discuția s-a terminat subit. Aveți grijă.

Așadar, mare atenție la seriozitatea celui care postează anunțul cu pricina și veți putea să vă triați din start anunțurile serioase de eventuale țepe.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version