M-am gândit să dau o raită pe site-urile câtorva primării din țară, să văd și eu cam ce salarii au șoferii angajați la stat, bugetarii. Ei bine, nu mică mi-a fost mirarea să văd cum niște șoferi categoria B, reușesc să-și treacă în palmares salarii chiar și de peste 5000 lei. Asta în timp ce șoferii cu adevărat profesioniști, care chiar muncesc, nu freacă menta ori fâlfâie slugarnic alți bugetari cu mașina, se zbat pe minimul pe economie. E strigător la cer.

Să vedem pe rând. Un șofer la Primăria Sectorului 1 din București, poate câștiga lunar 5692 RON, tichete de masă, tichete de vacanță, indemnizație de hrană că deh, i se face foame rău cât stă pe bani publici și freacă menta. Este vorba despre salariul de bază, la care se adaugă evident fel de fel de sporuri ciudate specifice instituțiilor publice. Nu mai zicem de mini vacanțele primite cadou de la stat și alte beneficii de care nu prea știe nimeni.

La Primăria Timișoara, salariul unui șofer cu vechime începe de la 4031 lei. Se pare că datele nu sunt chiar actualizate, nu sunt chiar la zi. Atât aveau la 1 ianuarie 2018. Acum, 2 ani mai târziu, este posibil să primească tot vreo 5000 și ceva, îndemnizații, tichete și alte beneficii certate cu domeniul privat.

Am zis să dau o raită și pe la Primăria Alexandria, în Teleorman, să văd cum stă treaba și acolo. La 30.09.2019, un șofer era plătit cu minim 3000 de lei. 3000 de lei fraților + sporuri și beneficii și tichete și de toate. Ce-o face un șofer la Primăria Alexandria ca să merite un salariu mult mai mare decât salariul unui șofer profesionist, habar nu am. De cele mai multe ori, șoferii de Primărie sunt niște slugoi care se duc și fac toate mofturile angajaților, de la covrigi și plata facturilor până la luatul copiilor angajaților de la școală. E un dezmăț total atunci când vine vorba despre bugetari. Aici, în documentul de la Primăria Alexandria mi-am dat seama și de ce s-a umplut țara de plagiatori de doctorate. Se pare că există o indemnizație de 50% din salariul minim brut care se adaugă la venitul salarial al celor care lucrează la stat și au doctoratul dat. N-ar fi o problemă dacă oamenii ar fi serioși, competenți, dar din păcate, cine a avut de-a face măcar o dată cu o primărie din România, a constat exact contrariul: personal total incompetent, pus pe funcții pe bază de rubedenie ori pe bază de pile de partid politic. Toți copiii care fac facultatea prin cafenea, master prin cafenea, doctorat de ochii lumii, la stat se duc. Părinții lor care lucrează tot la stat au grijă să-i pregătească temeinic pentru niște joburi foarte bine plătite, la care să nu facă nimic toată ziua. Oamenii ăștia-ar rezista 3 zile în mediul privat.

La Primăria Craiova, 3447 RON poate să ia un șofer cu vechime, și din păcate niciun spor de condiții periculoase sau vătămătoare. Aceste sporuri de condiții periculoase sau vătămătoare sunt rezervate pentru directori, șefi de birou, auditori, consilieri, inspectori, casieri, până și pentru portari și paznici se dă. Care or fi condițiile periculoase sau vătămătoare pentru oamenii ăștia care stau toată ziua pe la cafele și țigară, ulterior și prin birouri, nu pot să-mi dau seama. În caz că le bubuie în față espressor-ul de cafea către care fac potecă zilnic, habar nu am.

Cam astea sunt fraților salariile la stat, pentru șoferi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.