Acasă (P) Sărărița Epoke SIRIUS AST SH 3800 – perfectă pentru primăriile de mici...

Sărărița Epoke SIRIUS AST SH 3800 – perfectă pentru primăriile de mici dimensiuni

1281
0
Sărărița

În ultimii ani parcă a devenit o obișnuință ca autoritățile să fie „luate prin surprindere” de zăpadă. Mereu au fost drumuri blocate, ori pline de-o gheață pe care nu a putut sta omul în picioare, ce să mai zic de circulat? Eu unul aș înțelege, dacă ar ninge în iulie, aș fi de acord cu fraza „autoritățile au fost luate prin surprindere”. Nimeni nu s-ar aștepta să ningă vara. Dar iarna? Așa de ridicoli am ajuns încât să declarăm că ne-a surprins zăpada în ianuarie?

Ideea e destul de simplă: autoritățile nu mai au nicio scuză să nu întrețină ca la carte drumurile publice pe timp de iarnă. Multă lume o să spună că în zonele cu probleme nu se dau bani de la buget și primăriile sunt sărace. Și fiind sărace nu au bani pentru deszăpezire, nu au bani pentru contracte cu companii private specializate în asemenea servicii. Fraților, suntem stat membru UE, se pot accesa fonduri europene pentru asemenea utilaje.

Primăriile în ziua de azi, atât timp cât pot să facă proiecte și să acceseze fonduri europene, se pot gospodări singure pe timp de iarnă. Nu mai au nevoie de bani, nu mai au nevoie de contracte cu firme private pentru deszăpezire. Aceste fonduri europene nu sunt dificil de accesat întrucât valoarea propriu zisă a utilajelor nu este una catastrofală. Primăriile de mici dimensiuni, ori de dimensiuni medii nu au nevoie de o armată de utilaje pentru câteva drumuri.

De exemplu, mi-a atras atenția sărărița Epoke SIRIUS AST SH 3800. Este comercializată de cei de la gradinariu.ro și este perfectă pentru ce am discutat mai sus. O pui la pachet cu un utilaj pentru deszăpezire și ca primar de comună ai rezolvat problema zăpezii. Te gospodărești singur și nu mai are lumea ce să-ți reproșeze. Repet, în ziua de azi primările nu mai depind de fonduri de la guvern, nu mai trebuie să se milogească de nimeni pentru bani.

Sărărița Epoke SIRIUS AST SH 3800 – detalii tehnice și avantaje

  • Deține un ax agitator care are scopul de a preveni înțepenirea, blocarea utilajului. Materialul întărit este spart în bucăți suficient de mici cât să se obțină o sursă uniformă și constantă.
  • Deține o telecomandă EpoMaster X1 cu ajutorul căreia operatorul are acces la toate funcțiile utilajului. Epoke SIRIUS AST SH 3800 este o sărăriță foarte modernă, ușor de utilizat.
  • Capacitatea de încărcare cu material este cuprinsă între 3 și 9 tone și beneficiază de ghidaj lateral cu role pentru o poziționare perfectă în bena basculantei. Nu provoacă astfel dezechilibru în mers.
  • Simetria de împrăștiere este asigurată cu ajutorul unui mecanism electric. Ca și caracteristici tehnice, împrăștierea se poate face pe o suprafață cuprinsă între 2 și 12 metri, în pași de 1 metru.
  • Din punct de vedere al cantităților împrăștiate, sărărița Epoke SIRIUS AST SH 3800 stă destul de bine: sare 5-40 de grame pe metrul pătrat la intervale de 5 grame pe metrul pătrat. Nisip între 30 și 240 de grame pe metrul pătrat la intervale de 30 de grame pe metrul pătrat. Face față cu brio la iernile noastre.
  • Poate fi antrenată atât de la instalația hidraulică a vehiculului purtător, dar și prin intermediul motoarelor termice (generatoare) dar și prin roata palpatoare a utilajelor agricole specifice.

După cum putem vedea, sărărița Epoke SIRIUS AST SH 3800 este un utilaj simplu, simplu de folosit dar în același timp foarte eficient pentru iernile intrajudețene din România. Pe la noi nu ninge așa de des, avem de obicei una sau două ninsori mai serioase/an, în schimb temperaturi scăzute și ploi vedem destul de des din luna ianuarie. Așadar, o sărăriță precum Epoke SIRIUS AST SH 3800 face soți banii, indiferent că aceștia vin din visteria proprie sau prin intermediul fondurilor europene. Ar fi bine ca toate primăriile din țară să dețină un astfel de utilaj pe care să-l pună la muncă iarna, evitând astfel accidentele cauzate de polei dar și închiderea drumurilor comunale sau județene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.