SHARE

Dacă traseul pentru unii este floare la ureche și orele de conducere făcute în școală își spun cuvântul, atunci când vine vorba despre examenul teoretic, sala, permisul de conducere poate să pară un țel mult prea îndepărtat pentru unii, o probabilitate nu o certitudine. După cum vă povesteam într-un articol trecut, am crescut în școala de șoferi și am prins multe trucuri, am văzut ce trebuie să facă exact un elev ca să ia examenul de permis din prima, și sala și traseul, orașul.

Despre traseu nu e mare lucru de spus, cu cât faci mai multe ore cu atât te vei descurca mai bine. La sală însă, apar problemele pentru că am constatat că 90% dintre cei care pică examenul nu o fac din cauza slabei pregătiri, ci din cauza faptului că NU ȘTIU SĂ ÎNVEȚE.  Despre acest subiect vom discuta în cele ce urmează, sub formă de 8 sfaturi utile pentru cei care vor să ia sala din prima atunci când susțin examenul pentru categoria B. Așadar haideți să vedem.sala din prima

8 sfaturi pentru cei care vor să ia sala din prima

  1. Citiți legea. Nu mergeți pe ce zic unii și alții, că e de ajuns să faci chestionare. Citiți legea măcar o dată, o să vă ajute destul de mult. Ideal ar fi să citiți legea o dată pe săptămână. O să vedeți că pe măsură ce faceți chestionare, o să vi se pară mai clară și mai ușor de înțeles.
  2. Faceți chestionare și la școala de șoferi, unde există sală de legislație rutieră și oameni care vă pot explica ce nu înțelegeți. Chestionarele pe care le faceți voi acasă nu au explicații. De fapt, cele de pe DRPCIV.ro nu oferă nici măcar răspunsul corect. Faceți chestionare alături de cei care vă pot explica ce greșiți. Așa se învață inteligent și progresiv, din propriile greșeli. Nu mergeți pe tehnica robotului, adică să faceți chestionarele de atât de multe ori încât să rețineți răspunsurile, că nu merge de fiecare dată.
  3. Folosiți doar DRPCIV.ro pentru a face chestionare de acasă. De ce? Pentru că este site-ul oficial, întrebările greșite sunt prea puține spre deloc. Ce vă pică pe acest site vă va pica și la sală. Nu recomand chestionarele de pe alte site-uri pentru că pot fi întrebările greșite sau modificate. Există multe site-uri de unde poți face chestionare, au mii de întrebări dar șansa să fie toate corecte este destul de mică. Românii sunt destul de superficiali mai ales când e vorba de volum destul de mare de muncă.
  4. Nu îngrășați porcul în ajun. Începeți să citiți de când intrați la școală. De fapt, puteți face asta cu mult înainte, nu vă împiedică nimic. Puteți învăța legislația cu luni înainte, vă va fi mult mai ușor. În nici un caz nu îngrășați porcul în ajun. Dacă nu ați învățat nimic 3 luni cât ține școala, dacă vă apucați cu o săptămână înainte de examen sunt șanse mari să picați. Dacă veți reuși, evident, aveți o capacitate intelectuală peste măsură. Sfatul meu este să vă apucați să învățați din timp ca să nu fie surprize.
  5. Nu faceți chestionare 8 ore continuu. Le veți face varză. Trebuie să învățați din timp și cu cap. Din punctul meu de vedere, dacă vă apucați de chestionare când intrați în școală, pe lângă timpul petrecut în sala de legislație, dacă faceți 2 ore pe zi chestionare este mai mult de cât suficient. Trebuie învățate logic, treptat și cu cap. Dacă vă cuprinde panica neștiinței înainte de examen, ultimul lucru indicat este să faceți chestionare non stop. După o oră deja intervine oboseala, plictisul, nu mai aveți răbdare. Nu se poate învăța așa.
  6. Când faceți chestionare acasă de pe DRPCIV.ro notați pe foaie tot ce greșiți și discutați situațiile cu instructorul când vă vedeți. De asemenea, puteți ridica problemele și la sala de legislație unde există profesori calificați în a preda legislație rutieră. Să nu vă fie rușine, nu aveți motive. Puneți 100 de întrebări pe zi dacă atâtea nelămuriri aveți. În fond, voi plătiți școala, sunt banii voștri, puneți la muncă pe cei pe care îi plătiți. Totul trebuie să fie logic și logica apare acolo unde există explicație, nu memorare.
  7. Evitați să faceți chestionare când sunteți prea obosiți. Toate studiile arată că cel mai bine se învață dimineața și asta din cauza faptului că organismul este odihnit după o noapte de somn. Dacă aveți un job foarte solicitant și ajungeți seara acasă foarte obosiți, e indicat să vă treziți mai devreme cu o oră dimineața și să învățați pentru permis de cât să vă chinuiți ore bune obosit înainte de culcare. Tot ce pot recomanda după o zi grea de muncă este citirea legislației. Și asta nu mai mult de 30 de minute. Maxim.
  8. Nu aveți ce căuta la sală dacă nu faceți constant 25 – 26 de puncte pe DRPCIV.ro. Vă spun sigur că 22 – 23 – 24 de puncte constant nu e suficient. Nu sunteți pregătiți să luați sala de cât în momentul în care faceți aproape de maxim de puncte la toate chestionarele. Știu că e o idee destul de radicală, dar nu vă duceți la sală până nu faceți constant 25, 26 de puncte pe DRPCIV.ro. Nu vă culcați pe urechea că sunteți admiși mereu deși sunteți admiși cu 22 sau 23 de puncte. Mai bine amânați o săptămână, două, până vă puneți la punct teoria și chestionarele.

CITEȘTE ȘI Cât costă școala de șoferi Categoria B în București? Dosar, taxe, ore – cost final

Acestea sunt cele 8 sfaturi pe care pot să vi le dau în legătură cu sala, cu prima etapă a examenului pentru permisul de conducere. Cu siguranță dacă veți respecta aceste sfaturi, nu aveți cum să picați. Cel mai important este să rețineți 3 aspecte: învățați din timp, învățați logic și nu vă feriți să întrebați atunci când nu înțelegeți anumite lucruri.

Articole Asemănătoare

Volkswagen Passat 2006 2.0 TDI sau Renault Clio 2012 1.5 dCI?   Am vazut in articolul trecut faptul ca Volkswagen este de departe marca numarul 1 in preferintele romanilor, cu 13307 auto pe piata de second hand. De asemenea, am mai vazut faptul ca romanii prefera masinile vechi de 10...
Au scăzut înmatriculările de rable, au crescut achizițiile de autoturi... Conform statisticelor DRPCIV, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, înmatriculările de autovehicule noi au crescut cu 42,33%, în timp ce raportat la aceeași lună mai a anului 2017, înmatriculările de autoturisme second h...
Scaunul auto pentru copii – mai mult decât necesar pe șoselele d... „Conducătorii de autovehicule având locuri prevăzute prin construcție cu centuri de siguranță au obligația să se asigure că, pe timpul conducerii vehiculului, minorii poartă centurile de siguranță sau sunt transportați numai în di...
Majoritatea mașinilor vândute pe net sunt impecabile până când ceri se... Să cumperi o mașină second hand în România este de multe ori o loterie pentru că nu există încredere. Piața este acaparată de niște samsari care vând mașini impecabile, fără greșeală, mașini care la teste amănunțite se dovedesc a ...
Flashuri din contrasens – semnul unic în lume al șoferilor care spune ... Cred că nu există șofer în România care să nu știe faptul că există un polițist cu radarul la pândă pe un anumit sector de drum în momentul în care din contrasens, un alt șofer îi face cu ochiul din faruri. Aceste flashuri din sen...