Acasă Editorial Sunt începător – ce mașină să-mi cumpăr?

Sunt începător – ce mașină să-mi cumpăr?

2337
0
Sunt începător

Dacă ai luat permisul de conducere categoria B urmărești probabil să-ți cumperi și prima mașină. Grea alegere. Te temi de faptul că poate o să o lovești, nu știi care-i treaba cu costurile de întreținere și așa mai departe.

Ei bine, nu te speria, la finalul acestui articol vei știi clar ce alegere să faci, ce fel de mașină să-ți cumperi. O să discutăm despre cele mai mari temeri și confuzii pe care le au de obicei „bobocii” categoriei B atunci când vor să-și cumpere prima mașină.

Mașină nouă sau second hand?

Pentru mulți începători aceasta este cea mai mare dilemă. Se tem de faptul că vor strica mașina întrucât nu prea știu să conducă ori se tem de faptul că vor face accident iar costurile de reparație pentru o mașină nouă vor fi destul de mari. Ideea e destul de simplă: dacă îți permiți o mașină nouă, go for it. Nu are rost să te chinui cu second hand-urile. Mașina nouă are garanție, nu prea ai ce să strici la ea. Cât despre accidente, mergi fără frică atât timp cât închei o poliță CASCO. Mașina second hand este destinată celor care nu-și permit un 10.000 de euro pentru o mașină nouă de obicei.

Există și situația în care ai 10 mii dar vrei totuși o mașină second hand. Și la aceea poți face CASCO dar în acest caz trebuie să fii foarte atent la costurile de întreținere, pentru că nu vei avea garanție la ea. Dacă e diesel și îți permiți costurile de înlocuire pentru un injector, o turbină, e ok. Poți să cumperi și second hand. Te poți interesa dinainte de achiziție pe forumuri să vezi cam care sunt problemele tehnice de bază pentru modelul urmărit de tine, vei afla și costuri de reparații și multe alte informații utile.

În cazul în care te gândești la o mașină foarte ieftină, gen 1000-2000 de euro, poate fi o alegere destul de bună în cazul în care nu deții un buget foarte mare, însă trebuie să știi că vei lua contact cu service-urile de cartier, cu piesele ieftine care cedează mereu, cu dezmembrările, cu reparația pe cont propriu în cazul în care faci accident din vina ta, probabil va fi o mașină suficient de veche cât să nu poți să-i mai faci CASCO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.