Nu știu dacă vestea următoare ar trebui să te șocheze sau nu, dar peste 30% dintre autoturismele care circulă pe străzile din România nu au asigurare RCA. Unele sunt cu numere străine și le-a expirat asigurarea, altele sunt înscrise în circulație în România iar proprietarii nu doresc să încheie o poliță din diverse motive precum imposibilitatea de a cumpăra pe mai puțin de 6 luni, prețurile tot mai mari de la an la an și așa mai departe.

Ce se poate întâmpla în cazul în care nu ai RCA valabil? Ei bine, în caz de accident, ești bun de plată și problema este că pe străzile din România circulă mai multe mașini scumpe ca-n Europa. Dacă ai ghinionul să lovești pe cineva vei suporta din buzunar pagubele, dacă ai ghinionul să te lovească cineva, chiar dacă este vina lui, vei suporta pagubele întrucât tu ca șofer nu ai ce căuta pe stradă fără polița obligatorie de răspundere civilă auto.

Haideți să vedem care sunt sancțiunile și măsurile care se impun în cazul în care te oprește poliția și nu ai o poliță RCA valabilă…

  1. Primești o amendă destul de mare, cuprinsă între 1000 și 2000 de RON
  2. Ți se reține certificatul de înmatriculare
  3. Ți se rețin plăcuțele de înmatriculare
  4. Înmatricularea autovehiculului poate fi suspendată din oficiu dacă asigurarea RCA este expirată de mai mult de 90 de zile de la data constatării…
  5. Mașina va fi radiată din circulație dacă nu faci dovada plății RCA în 30 de zile de la data în care ai fost prins de poliție.

Cu alte cuvinte, multe nasoale și bătăi de cap. Cârcota crește și mai mult în cazul în care faci accident pentru că reparațiile autovehiculelor sunt extraordinar de costisitoare. Așadar, nu plecați cu mașina dacă vă expiră polița RCA. E cel mai bine, stați departe de pericole și de stresul că vă va prinde Poliția. Nu cred că a murit nimeni dacă a mers pe jos sau cu metroul o săptămână două până a făcut rost de bani pentru asigurare.

3 COMMENTS

  1. DACA ai norocul sa te loveasca un client de la Euroins poti uita de despagubire. Adevarata bulibaseala romaneasca cu RCA.Si binenteles bataia de joc specifica natie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.