Home Informații Utile Ce riști dacă circuli fără asigurare RCA valabilă?

Ce riști dacă circuli fără asigurare RCA valabilă?

68505
6

Nu știu dacă vestea următoare ar trebui să te șocheze sau nu, dar peste 30% dintre autoturismele care circulă pe străzile din România nu au asigurare RCA. Unele sunt cu numere străine și le-a expirat asigurarea, altele sunt înscrise în circulație în România iar proprietarii nu doresc să încheie o poliță din diverse motive precum prețurile tot mai mari de la an la an și așa mai departe.

Ce se poate întâmpla în cazul în care nu ai RCA valabil? Ei bine, în caz de accident, ești bun de plată și problema este că pe străzile din România circulă mai multe mașini scumpe ca-n Europa. Dacă ai ghinionul să lovești pe cineva vei suporta din buzunar pagubele, dacă ai ghinionul să te lovească cineva, chiar dacă este vina lui, vei suporta pagubele întrucât tu ca șofer nu ai ce căuta pe stradă fără polița obligatorie de răspundere civilă auto.

Haideți să vedem care sunt sancțiunile și măsurile care se impun în cazul în care te oprește poliția și nu ai o poliță RCA valabilă…

  1. Primești o amendă destul de mare, cuprinsă între 1000 și 2000 de RON
  2. Ți se reține certificatul de înmatriculare
  3. Ți se rețin plăcuțele de înmatriculare
  4. Înmatricularea autovehiculului poate fi suspendată din oficiu dacă asigurarea RCA este expirată de mai mult de 90 de zile de la data constatării…
  5. Mașina va fi radiată din circulație dacă nu faci dovada plății RCA în 30 de zile de la data în care ai fost prins de poliție.

Cu alte cuvinte, multe nasoale și bătăi de cap. Cârcota crește și mai mult în cazul în care faci accident pentru că reparațiile autovehiculelor sunt extraordinar de costisitoare. Așadar, nu plecați cu mașina dacă vă expiră polița RCA. E cel mai bine, stați departe de pericole și de stresul că vă va prinde Poliția.

Previous articleSuntem prea săraci să cumpărăm mașini vechi
Next articleCombinația PROSTIEI: mașina cu volan pe dreapta înmatriculată în Bulgaria, pe GPL
Impatimit al automobilismului, adept al condusului corect si al disciplinei in trafic.

6 COMMENTS

  1. DACA ai norocul sa te loveasca un client de la Euroins poti uita de despagubire. Adevarata bulibaseala romaneasca cu RCA.Si binenteles bataia de joc specifica natie.

  2. Bună ziua.As avea si eu o intrebare.M a oprit politia si aveam asigurarea expirată de 3 zile.Sotia a uitat s o faca ,ea fiind proprietarul mașinii.Am sunat o si a facut imediat asigurarea pe loc.I am prezentat o agentului ,dar nu a fost de acord ,deoarece valabilitatea acesteia începea la ora 00 .Mi au reținut talonul si plăcuțele plus amendă.Mi au dat o dovadă pe numele soției, cu care își poate recupera talonul.Precizez că masina este înscrisă în alt judet ,domnii polițiști mi au spus că acolo trebuie sa merg sa le recuperez. Intrebarea mea este,vă rog. Dacă am facut dovadă asigurării, nu se poate sa mi primesc talonul inapoi ,fara a mi le mai trimite în județul respectiv? Vă mulțumesc

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here