Acasă Colțul camionagiilor „Pe România, toți pun magnetul” – Sau motivul pentru care șoferii corecți...

„Pe România, toți pun magnetul” – Sau motivul pentru care șoferii corecți părăsesc România – Cu Cosmin Gabriel

137
0

Cred că orice șofer profesionist începător ar prefera la orice oră să-și facă ucenicia în România, la o firmă românească, nu să-și facă bagajele și să plece în străinătate. Problema este că în România, majoritatea firmelor mici și mari, cer șoferilor să facă fel de fel de ilegalități privind alterarea timpilor de conducere și repaus, promițându-le faptul că „în caz de ceva, plătește firma amenda”.

În regulă, dar ce se întâmplă dacă în timpul cât șoferul este pe magnet, se petrece un accident rutier soldat cu victime, cu decese? Cine se va duce atunci la închisoare? Patronul, dispecerul sau șoferul care conform fișei postului, este complet răspunzător de conducerea camionului din punctul A în punctul B?

Recent am dat pe YouTube peste Cosmin Gabriel, un tânăr român ca mulți alții care și-au luat cu mult entuziasm permisul de conducere categoriile C, CE și care apoi a dorit să muncească pe România. Ne povestește cum a găsit oarecum de muncă local, însă după vreo lună patronul a început să fie foarte nemulțumit de activitatea lui, întrucât acesta nu folosea magnetul.

Eu unul pot să înțeleg faptul că transportul în România este distrus efectiv de timpii de încărcare și descărcare, dar nu este vina șoferilor. Este vina patronilor care acceptă să fie slugi la curtea regală a clientului. Patronii trebuie să-și treacă în contracte penalități pentru ce depășește o oră, două de așteptat la încărcare / descărcare, nu să oblige șoferii să folosească magnetul, telecomanda și așa mai departe.

Cosmin evident, ca mulți alți șoferi începători care sunt corecți și care doresc un loc de muncă serios, și-a făcut bagajul și a plecat în Italia, unde, după cum ne spune chiar el, a reușit destul de rapid să-și găsească un loc de muncă unde nu este împins de la spate să facă ilegalități. Cam asta este din păcate soarta șoferilor români, mulți dintre ei sunt nevoiți să plece afară doar ca să scape de o eventuală pedeapsă cu închisoarea. Și foarte interesant este mesajul pe care i l-a transmis fostul patron lui Cosmin: „Pe România, toți pun magnetul”… Ei, uite că nu chiar toți pun și magnetul, domnule „patron”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.