Acasă Colțul camionagiilor Reclama la Elflein – Unde este adevărul?

Reclama la Elflein – Unde este adevărul?

281
0

De ceva timp îmi tot ajung pe YouTube clipuri recomandate de la Șerban Narcis Marius, care activează în cadrul companiei de transport Elflein. Am urmărit câteva clipuri, m-am abonat la canal și sincer mi-a plăcut ce am văzut, în special politicile lor legate de șoferii începători, care odată ajunși în Germania primesc training și au un salariu la fel ca toată lumea, nu sunt discriminați la angajare ca în România doar pentru că sunt începători.

Întrebarea de bază care intervine aici, este totul chiar așa cum se vede în clipurile de pe internet? Pentru că știm și noi regula de bază din transporturile de marfă: dacă o firmă este bună, nu are niciodată anunțuri de angajare pe internet, cu atât mai puțin la nivel internațional, să încerce să recruteze prin intermediul angajaților, oameni din țări mai sărace pentru care salariile mici oferite în Germania ar putea să pară oarecum acceptabile.

De ce nu angajează nemți, spre exemplu?

Ei bine, aici ar fi câteva lucruri de discutat. Firmele nemțești în ultimii ani sunt oarecum puse în dificultate de firmele care vin din Europa de Est și fac dumping social. Așa cum prețul pe kilometru în România este varză pentru transportatori, așa este probabil și în Germania. Nu știu dacă firmele de transport din Germania își mai permit să angajeze nemți, care au alte standarde, alte mentalități. E mult mai ușor de lucrat cu străinii care vin oarecum motivați să muncească și pe mai puțin. Acum, cât înseamnă acest mai puțin, e o altă discuție. Cu toții ne dorim salarii cât mai mari dar cine să le și ofere?

Pe pagina lor de Facebook sunt și păreri negative, destul de vechi ce-i drept. Ca în orice firmă, oamenii nemulțumiți sunt mult mai vocali atunci când vine vorba de exprimarea opiniei. Acum, oricât ai vrea, nu ai să poți niciodată să mulțumești pe toată lumea.

Eu sincer cred că cel puțin ca începător, e o firmă care merită încercată, mai ales că se poate asigura cazarea contra cost și se oferă și training de specialitate de care mai mult ca sigur orice începător are nevoie.

Decât să începi la o firmă românească unde mai mult ca sigur cineva își va bate joc de tine la salarizare atât ca și cuantum dar mai ales la plecarea din firmă. Știm cu toții că majoritatea firmelor românești nu mai dau banii oamenilor pe ultima lună lucrată doar pentru că pot și pentru că recuperarea lor se poate face doar după 7 ani de instanțe judecătorești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.