Acasă Informații Utile Atenție la anunțurile care angajează șoferi cu mașină personală și plata la...

Atenție la anunțurile care angajează șoferi cu mașină personală și plata la zi

103
0

S-a umplut internetul de anunțuri de angajare, de colaborare sau cum vreți să le ziceți, care caută oameni cu mașini personale. Pentru ce caută? Nimeni nu spune în anunț, dar din câte se vehiculează, ar fi vorba despre transport de imigranți cu acte false, oameni care trebuie să ajungă prin Marea Britanie. Sărăcia în România este mare și mulți ar fi tentați să încerce astfel de matrapazlâcuri pentru un pumn de fise, fără să se gândească la consecințe.

De asemenea, există și foarte multe țepe care se dau în mediul online, există tot felul de escroci care profită la maxim de lipsa locurilor de muncă din România și promit oamenilor fel de fel de joburi care mai de care mai „apetisante”, pentru care trebuie să-și folosească mașina personală și cam atât. Evident, înainte de începerea jobului și semnarea contractului de muncă, trebuie trimiși niște bani în avans pentru una, pentru alta. Mare atenție la aceste escrocherii.

Oamenii care au oferte serioase de muncă, în primul rând nu prea recurg la grupurile de Facebook. În al doilea rând nu își fac conturi false, ori nu postează sub anonimat. În al treilea rând, oferă toate informațiile necesare în cadrul anunțului. De fiecare dată când vedeți că cineva vă cheamă în privat să vă dea detalii despre un loc de muncă, să știți că este o țeapă. Dacă ești om serios nu ai niciun motiv să te ascunzi, ori să ascunzi oferta salarială.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.