Acasă Colțul camionagiilor Care este cel mai bun GPS pentru camioane?

Care este cel mai bun GPS pentru camioane?

5043
0

O întrebare foarte importantă pentru șoferii profesioniști începători, care din păcate stau destul de precar la capitolul orientare și care pentru a se descurca, au nevoie de un GPS, și de un GPS bun. Evident, mulți dintre șoferii începători nu știu ce să cumpere, și este normal să fie așa la multitudinea de oferte care se găsesc în ziua de azi. Dar care este de fapt cel mai bun GPS pentru camioane și care sunt caracteristicile lui de bază?

GPS-urile ieftine până în 500 de lei

Este plin internetul de fel de fel de GPS-uri, care mai de care mai ieftine și mai neauzite. Sunt tot felul de branduri apărute ca ciupercile după ploaie, de care ar fi bine să stați departe. Există un trend în România, se aduc din China fel de fel de aparate, li se pune un brand într-un depozit și gata, iată GPS-ul pentru camioane. În niciun caz un GPS bun nu va costa doar câteva sute de lei. Ca să funcționeze bine în primul rând, trebuie să aibă componente de calitate.

Altfel, ne trezim că se stinge când ne este lumea mai dragă, se arde încărcătorul și nu mai avem cum să folosim aparatul, se blochează din senin sau se restartează. Nu mai punem la socoteală hărțile care dacă nu sunt actualizate la zi și făcute bine, te pot pune în mare încurcătură. Un GPS pentru camioane este considerat un GPS destinat profesioniștilor. Profesionistul indiferent de natura serviciului, trebuie să aibă scule bune. Spre exemplu meseriașii care vin la renovări.

Păi când vezi meseriașul că vine cu scule de la Bosch sau Makita, parcă îți vine să-l consideri meseriaș. Este un om care nu se teme să investească pentru că știe că sculele de calitate îl vor ajuta să facă bani. La fel și cu GPS-urile șoferilor profesioniști, un GPS de calitate te ajută să-ți faci treaba ca la carte. A, că există GPS-uri scumpe, de la branduri celebre care nu te duc tocmai bine la destinație, se mai întâmplă, dar măcar acestea reușesc să stea pornite când ai nevoie.

GPS-urile făcute de branduri – Garmin, Tom Tom

Deși multă lume spune că plătești doar brandul, nu este chiar așa. Chiar nu se compară o companie care produce aparate GPS de ani de zile cu o companie care aduce GPS-uri cu containerul din China, îi aplică un logo în depozit apoi îl vinde pe grupurile de Facebook drept „GPS pentru camioane”. Știu că aceste GPS-uri sunt scumpe, uneori ajung chiar și la 1000 de euro bucata, însă discutăm deja despre variantele de 10 inch, care sunt mai mult decât confortabile și mai mult decât recomandate șoferilor începători. Un GPS de mari dimensiuni este mult mai comod decât unul pe care te chinui să vezi drumul. În plus, chiar și la 1000 de euro bucata, se pot face rate la orice magazin, nu este obligatoriu să-l iei cu banii jos.

Acum rămâne la alegerea fiecăruia ce fel de aparate preferă, însă ar fi bine să nu ne zgârcim atunci când vine vorba despre scule profesionale. Există și celebra vorbă conform căreia zgârcitul plătește întotdeauna dublu. Așa că mai bine ne orientăm din prima spre ceva de calitate decât să ne facem nervi cu fel de fel de chinezării făcute prin containere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.