Acasă Colțul camionagiilor Criza de șoferi profesioniști – generată de salariile mici și cerințele mari...

Criza de șoferi profesioniști – generată de salariile mici și cerințele mari ale companiilor de transport marfă

437
0

Criza de șoferi profesioniști nu prea există dacă ne gândim mai bine. Este nevoie într-adevăr de oameni care să muncească pe camioane însă atât timp cât acest domeniu nu este unul atractiv, această criză de șoferi nu se va rezolva. Există mai multe motive pentru care tinerii în special nu mai sunt atrași de meseria de șofer profesionist, motive pe care le vom discuta detaliat în cele ce urmează, astfel încât să înțeleagă toată lumea că această criză are o singură rezolvare.

De ce nu mai sunt atrași tinerii de meseria de șofer profesionist

  • Se muncește foarte mult – perioada zilnică de serviciu pentru un șofer profesionist poate ajunge de multe ori la peste 15 ore pe zi. Nu mai cunoaștem vreun domeniu în care să se mai muncească atât de mult. Este o muncă foarte obositoare care pentru mulți tineri din ziua de azi nu mai merită.
  • Salariile sunt foarte mici – spuneam mai devreme faptul că se muncește aproape 15 sau chiar peste 15 ore pe zi în unele cazuri. Păi deja avem 2 programe normale de 8 ore într-o singură zi. Venitul salarial de aproape 3000 de euro este atât de ridicat din cauza orelor care se muncesc zilnic, nu din cauza orei de muncă bine plătite.

Singura modalitate de a rezolva această criză de șoferi este să crească foarte mult salariile. Această criză este generată de fapt de salariile mici și de cerințele tot mai mari ale companiilor de transport marfă legate de programul zilnic de lucru. Meseria de șofer profesionist este o meserie dificilă care trebuie plătită, altfel criza se va adânci, iar șoferii filipinezi sau indieni cu care companiile de recrutare se laudă că-i aduc prin Europa nu sunt o soluție pentru că nu cunosc nicio limbă de circulație internațională, cât la capitolul muncă puțini sunt dornici să intre într-un domeniu în care se muncește atât.

În momentul în care patronii vor înțelege faptul că trebuie să scoată bani din buzunare dacă vor să aibă parte de meseriași la muncă, nu va mai exista o criză. Care ar fi un salariu corect pentru camionagiii europeni? Ei bine, să ne gândim ce salarii au șoferii profesioniști americani, fluturașii lor de salarii trec lejer de 7000 de dolari / lună pentru cei care fac internațional, sau 4500-5000 de dolari pe lună pentru cei care ajung seară de seară acasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.