Home (P) Cât costă școala de șoferi Categoria B în București? Dosar, taxe, ore...

Cât costă școala de șoferi Categoria B în București? Dosar, taxe, ore – cost final

16844
SHARE
Cât costă școala de șoferi

Dacă vei întreba 10 școli de șoferi cât costă cursurile pentru obținerea permisului de conducere categoria B, vei primi probabil 10 răspunsuri diferite. De cele mai multe ori, apar în prim plan sume de 700-800 de lei, însă pe lângă acestea, mai există câteva cheltuieli adiacente și foarte necesare pentru dosarul elevului, taxe despre care vom discuta în cele ce urmează. Este vorba despre niște taxe care pot fi plătite mai târziu, nu neapărat la început, și care pot uneori să dubleze costurile finale. De asemenea, prețurile foarte diferite practicate de către școlile de șoferi apar și din cauza mașinilor folosite. E clar că dacă faci școala pe Logan va fi mai ieftin ca pe un BMW.

Cât costă până la urmă școala de șoferi Categoria B în București? Dosar, taxe, ore – cost final

În mod normal, un cost total ajunge pe la 1500 de lei dacă nu ai pretenția la mașină. Poți să faci școala de șoferi pe o Dacia Logan și să beneficiezi astfel de tarifele minime. Nu contează unde locuiești în București, în fiecare sector există școli de șoferi ce au asemenea mașini (pentru cei care caută o școală de șoferi Sector 6 cu Logan, recomand Școala Auto Dicu). Dacă vreți mașini mai confortabile sau mai luxoase, școala sare de 2000 de lei și e ceva normal.

Care sunt cheltuielile suplimentare la care trebuie să te aștepți atunci când te înscrii la o școală de șoferi în București?

După cum spuneam mai sus, costul minim al școlii de șoferi pentru obținerea permisului pentru categoria B este undeva la 1500 de lei. Elevii și studenții – posibil să primească prețuri un pic mai mici. Din acești 1500 de lei, avem următoarele cheltuieli obligatorii la care elevii trebuie să se aștepte fără doar și poate:

  • Taxa de școlarizare: 800 – 1000 de lei. Aceasta include cele 30 de ore de conducere, orele de legislație rutieră pe care trebuie să le faceți la sala special amenajată a școlii cu pricina, completarea dosarului, etc.
  • Fișa medicală + psihologicul: 250 de lei. Desigur, cei 250 de lei reprezintă o cifră medie, puteți găsi anumite clinici care să lucreze ceva mai ieftin. Cert este că indiferent unde faceți aceste acte, nu vor sări de 250.
  • Taxa pentru eliberarea permisului de conducere. Celebra taxă de 68 de lei pe care cei care obțin permisul de conducere sunt nevoiți să o achite. La fel și cei care pierd sau reînnoiesc un document care a expirat.
  • Asigurarea mașinii în ziua de examen: 150 -200 de lei. Unele școli o includ în taxa de școlarizare, altele nu, pentru a oferi mai multă flexibilitate mai ales că până ajunge elevul să dea traseul durează ceva.

Așadar, dacă aveți de gând să vă înscrieți la o școală de șoferi în vederea obținerii permisului pentru categoria B, în București, să aveți pregătiți cam 1500 de lei. Să fie 800-900-1000 pentru ore, să fie 250 puși de-o parte pentru fișa medicală și 68 de lei taxa pentru eliberarea documentului. De asemenea, când vă apropiați de finalul școlarizării, să aveți în vedere alți 150 – 200 de lei, pentru ca instructorul să vă asigure mașină în ziua de examen dacă cumva nu achitați această sumă în cadrul taxei de școlarizare. De precizat, nu se mai plătește taxa pentru cazier (12 lei), acesta se eliberează gratuit și nici taxa de examen în funcție de categorie (era vreo 6 lei pentru categoria B înainte și creștea la 84 de lei dacă picai de mai mult de 3 ori).

Articole Asemănătoare

3 motive să expediezi marfă cu MASTOGAF Spedition Transportul rutier de marfă s-a dezvoltat destul de mult în ultimii ani și observăm cu toții faptul că nișa se aglomerează din ce în ce mai tare. Drept urmare, contractele cu o firmă de transport serioasă încep să devină mai mult ...
3 pompe de beton utile pe orice șantier din România Tehnologia construcțiilor a evoluat destul de mult în ultimii 10-15 ani și s-au cam dus vremurile în care pe șantiere se lucra betoniera de 125 de litri. În ziua de azi, orice firmă de construcții dorește cât mai multă libertate a...
StoAuto, locul potrivit pentru piese auto originale Piesele auto originale sunt ușor de recunoscut deoarece au însemnele firmelor producătoare, au garanție mai mare decât piesele obișnuite, sunt vândute în reprezentanțe sau alte magazine ce au contracte cu marii producătoriși au in...
Cum alegi magazinul online de piese auto din care să comanzi? Alegerea magazinului online din care comanzi piese auto pare o operațiune oarecum dificilă. Numărul acestor entități virtuale a crescut destul de mult în ultimii 5 ani și pur și simplu nu prea știi încotro să te îndrepți în moment...
Ce am învățat după ce am scris peste 13.000 de articole ca redactor ar... Meseria de content writer a început să prindă și în România pentru că mediul online de pe aceste meleaguri s-a dezvoltat foarte mult. O grămadă de magazine din oraș, buticuri și nu numai au migrat către online pentru a eficientiza...

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.