Acasă Editorial Cum își bat joc de clienți firmele de asigurări sub „supravegherea” ASF

Cum își bat joc de clienți firmele de asigurări sub „supravegherea” ASF

201
0

Prețurile RCA au luat-o razna în România, o țară în care nicio instituție publică sau vreun politician, nu a ținut măcar o singură dată cu oamenii de rând. Astfel, spre exemplu prețurile RCA la camioane ajunseseră chiar și 18.000 de lei / an, în situația în care în Spania o poliță asemănătoare nu depășește prețul de 6000 de lei (1200 euro).

Au urmat protestele transportatorilor de la începutul acestui an și, ce să vezi, ca prin minune, fără niciun impediment, asiguratorii au început să vândă aceleași polițe RCA la jumătate de preț, cu maxim 9000 de lei. Păi dacă asta nu este bătaie de joc pe față atunci nu știu care mai este. Asiguratorii nu au comentat nimic, au scăzut prețurile instant.

Din punctul meu de vedere, asiguratorii ar trebui obligați să restituie sumele de bani care depășesc 9000 de lei la toți clienții pe care i-au avut în ultimii 2 ani, din sfera transporturilor cu autocamioane de 40 de tone, pentru că este clar că prețurile au fost umflate artificial din moment ce aceleași polițe se vând acum fără probleme cu 9000 RON.

Oare nu se întâmplă același lucru și în cazul autoturismelor, unde o poliță RCA pentru un Golf 4 a ajuns să coste 1500 de lei, de aproape trei ori mai mult față de acum 2 ani când au început firmele de asigurări să intre în faliment? Probabil când o să ieșim și noi posesorii de autoturisme în stradă, o să obținem și noi plafonări la 50% din preț.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.