Acasă Colțul camionagiilor Veteranii

Veteranii

4569
0

Meseria de șofer profesionist este una dificilă, dar frumoasă în același timp. Dacă mai punem la socoteală și faptul că atât timp cât se învârte roata nu mori de foame, acest domeniu al transporturilor devine tentant pentru niște tineri care din păcate în România, nu prea au multe opțiuni în ceea ce privește viitorul. Poți să devii șofer profesionist cu acte în regulă la vârsta de 21 de ani, în urma susținerii examenelor pentru obținerea permisului de conducere categoriile C și CE, urmate de testele pentru obținerea atestatului de transport marfă CPI. Dacă te bate gândul să devii șofer profesionist, dacă acest domeniu ți se pare dificil și greu de abordat, astăzi ai un ajutor de necontestat de partea ta: veteranii cu canale de YouTube. Există atât de multă informație pe YouTube postată de către șoferii profesioniști cu experiență încât sunt de părere că dacă te vei abona la acești creatori de conținut și le vei urma sfaturile, începutul carierei tale nu va mai fi atât de dificil pe cât ți se pare acum. Dar cine sunt veteranii? Ei bine, astăzi discutăm despre Mihai Ionel, LEO, Simion Cerghizan, Marius Boldea și, bineînțeles, Daniel Cimpoeru.

Mihai Ionel

Mihai este unul dintre veteranii care au rămas încă pe comunitate. Din punctul meu de vedere, este unul dintre cei mai interesanți youtuberi români din această breaslă a camionagiilor. El nu învață nimic pe nimeni, nu se crede profesor, ci doar arată viața pe comunitate exact așa cum este ea: cu adrese de încărcare/descărcare ciudate, cu bucătăreală, cu de toate. Dacă ești începător și ai de gând să pleci pe comunitate, ai face bine să urmărești câteva clipuri de-ale lui Mihai Ionel ca să-ți faci o idee despre ce înseamnă această meserie.

LEO

Am spus de multe ori că dacă aș fi șofer începător și aș pleca pe comunitate, aș da orice să-l am pe Leonardo Vodnicear titular. LEO are un canal de Youtube mai mult decât interesant, pe care urcă mereu clipuri prin care prezintă la fel ca Mihai Ionel, viața pe comunitate, viața pe camion. Leo este tipul de om care știe, care cunoaște foarte multe lucruri pe lângă șoferie, motiv pentru care consider clipurile lui utile din toate punctele de vedere. Ce-mi place foarte mult la stilul său este și faptul că se pricepe foarte bine la editarea clipurilor.

Simion Cerghizan

Pe Simion îl urmăresc demult, este unul dintre cei mai vechi youtuberi români camionagii. Primele sale clipuri au fost din Suedia, iar momentan activează în Norvegia. Ce pot spune despre el este faptul că reușește să ofere un adevărat spectacol atunci când vine vorba despre manevre. În Norvegia se folosesc foarte mult containerele cu picioare care trebuie încărcate atât pe camioane cât și pe remorci. Cei care au de gând să-ți înceapă cariera de șofer profesionist în acel colț de nume, ar face bine să se aboneze la Cristian și Simion.

Marius Boldea

Probabil multora dintre voi nu vă spune nimic acest nume, însă Mau Bistrițeanu s-ar putea să aprindă ceva beculețe pentru unii. Deși Mau nu mai postează nimic de 2 ani și nimeni nu știe nimic despre el, clipurile urcate de el pe YouTube în urmă cu 4-5 ani, sunt încă de actualitate și oferă o viziune cât se poate de precisă asupra vieții de camionagiu pe comunitate.

Daniel Cimpoeru

L-am lăsat pe badea la urmă. Pe Daniel l-am cunoscut în urmă cu vreo 2 ani cred, atunci când i-am luat și interviul pe care-l puteți vedea AICI. Daniel este unul dintre veteranii acestei meserii pe care o prezintă cu bune și cu rele prin intermediul canalului său de YouTube. Momentan face parte din Diaspora și muncește în Germania. Pe canalul lui de YouTube veți lua contact cu legislația muncii din transporturi, cu ideea de sindicat și cu ideea de a presta o muncă remunerată corect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.