Acasă Colțul camionagiilor De ce există șoferi profesioniști care nu cunosc timpii de conducere?

De ce există șoferi profesioniști care nu cunosc timpii de conducere?

9315
0

Bună întrebare. Un șofer care nu cunoaște legile după care trebuie să conducă este asemenea unui medic chirurg care primește drept de muncă fără să treacă prin facultate. Grupurile de șoferi profesioniști sunt pline de întrebări de genul „Am mers 4 ore am stat 2, am mai făcut nu știu ce, am schimbat camionul, cât mai am voie să merg?” și eu unul mereu mi-am pus întrebarea de ce șoferii nu cunosc timpii de conducere, de ce șoferii nu cunosc programul după care trebuie să funcționeze?

Una dintre cele mai logice explicații este faptul că dobândesc atestatul pe șpagă. Nu ai cum să înveți pentru atestat și apoi să nu cunoști timpii de conducere. Exact asta faci acolo, la curs,  studii de caz legate de acest program. Deși multă lume spune că nu se mai pot frauda examenele pentru atestatele profesionale, realitatea cam contrazice, altfel nu-mi explic cum reușesc unii să devină șoferi fără să cunoască timpii de conducere elementari, nu discutăm despre chestii avansate aici.

Mie unul mi-ar fi rușine să încerc cu orice preț să acced într-o meserie doar pentru bani, cu toate că habar nu am legislație. Nu ar trebui să mergem în viață pe ideea românească „Lasă mă, ia hârtia acuma că înveți după meserie”… Cred că nicăieri în lume nu se mai întâmplă așa ceva. Peste tot în lume oamenii caută să se pregătească cât mai bine pentru un anumit job pe care și-l doresc. Câte-o dată am impresia că însuși solidaritatea și dorința de a ajuta aduc la iveală asemenea șoferi care habar nu au timpii de conducere. Dacă mereu li se răspunde la întrebările puse pe grupuri, e normal că se învață așa și nu mai pun burta pe carte, cu toate că ei deja conduc de luni bune.

Șoferul de camion care nu cunoaște timpii de conducere nu este altceva decât o victimă în plus pentru fabrica de diplome. Cum se cumpără sau se iau diplomele prin facultăți, care au ajuns să scoată mii de tineri buni de nimic după 3-4 ani de studii, așa au ajuns și unii șoferi de camion să profeseze o meserie pentru care nu sunt pregătiți în totalitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.