SHARE

Am primit de la domnul Daniel Cimpoeru niște modele pentru programul de conducere. Pentru că mulți dintre voi mi-ați trimis întrebări despre acest subiect prin intermediul formularului de contact și nu am știut să vă răspund, domnul Daniel vine cu câteva modele generale pentru timpii de conducere. Citiți cu atenție și dacă aveți ceva întrebări, le puteți lăsa în comentarii. De asemenea, țin să precizez că urmează să facem cu ajutorul domnului Daniel un articol mult mai complex legat de timpii de conducere, așa că, țineți aproape…

2h condus 15 min pauză 2h condus 30 min pauză apoi din nou 2h condus 15min pauză 2h condus 30min pauză și dacă mai trebuie să prelungiţi mai 2h maxim condus și apoi minim 9h de pauză!

3h condus 45min pauză 3h condus 45min pauză și la fel 3h +1h prelungire condus apoi 9h minim de pauză!

Cel mai draconic este 4h30min conducere 45min pauză 4h30min conducere 45min pauză apoi +1h conducere ptr prelungire și din nou minim 9h de pauză!

ATENȚIE MARE!!! Oricare program îl veţi face, va trebui să îl încadraţi în maxim 15 ore de amplitudine care tot program de lucru este!

De exemplu : Dacă începi program de lucru la ora 07:00 AM ai amplitudinea maxim până la ora 22:00 PM! Deci în intervalul cuprins între aceste 15h vă puteți organiza programul de conducere, pauzele obligatorii, încărcările sau descărcările adică MAXIM 10h de conducere și MINIM 2 pauze de 45min = 11h30min per total cu tot cu pauze! ATENȚIE MARE LA AMPLITUDINE!!!

De exemplu : dacă vă folosiți de toată amplitudinea adică 15h, va trebui să faceți 9h de pauză, iar dacă vă folosiți doar de maxim 13h din amplitudine puteți face 11h de pauză! 15+9=24,13+11=24 !

Dacă în timpul unei perioade de amplitudine aveți o perioadă de 3h de pauză continuă atunci chiar dacă vă folosiți de toată amplitudinea de 15h, faceţi 9h de pauză și se calculează ca pauză de odihnă fracţionată mai exact 9+3= 12h dar se calculează ca 11h de pauză!!!

ATENȚIE mare la cum vă organizați programele de conducere!

Și pe final una foarte importantă : în caz că aveți condus + alte activități (ciocane) în total de 6h (se întâmplă frecvent pe Germania din cauza ștaurilor) chiar dacă mai aveți timp de conducere ,după cele 6h cumulate va trebui să faceți un minim de 45min pauză!!! Pauzele de odihnă trebuie să fie de maxim 3 ori pe săptămână a câte 9h și minim 2 ori pe săptămână a câte 11h!

Baftă multă vă doresc!

De asemenea, Daniel are pe canalul său de YouTube 3 clipulețe de câte 15 minute fiecare în care preintă detalii despre programul de lucru pe camion. Le puteți vedea aici, aici și aici.

Articole Asemănătoare

Care sunt actele necesare eliberării cardului pentru tahograful digita... Cei care doresc să se angajeze pe un post de șofer profesionist, indiferent că este vorba despre un camion sau despre un TIR, trebuie să facă rost de un card tahograf care să înregistreze timpii de lucru. S-au dus vremurile diagra...
Cine este de vină pentru salariile mici din transporturi? Statul, patr... Salariile foarte mici din transporturi au cauze multiple, din punctul meu de vedere toată lumea este de vină: statul, patronii și șoferii în sine. Pare să fie un amalgam de motive tipice țării noastre pentru care salariile pentru ...
De ce există șoferi profesioniști care nu cunosc timpii de conducere?... Bună întrebare. Un șofer care nu cunoaște legile după care trebuie să conducă este asemenea unui medic chirurg care primește drept de muncă fără să treacă prin facultate. Grupurile de șoferi profesioniști sunt pline de întrebări d...
Da șefu’, să trăiți șefu’. Așa facem șefu’, cum să nu! Pupincuristul. Lingăul. Omul din cauza căruia lucrurile nu merg niciodată așa cum trebuie pe parte de muncă legală într-o firmă de transport. Există foarte mulți oameni care se fac preș în fața patronilor și nu înțeleg de ce. De f...
De ce am cumpărat un hanorac și o cană Cri Riz Mi-am cumpărat un hanorac și o cană Cri Riz pe care am dat undeva la 116 lei. Ambele obiecte, cu tot cu transport. Dacă vă întrebați de ce am făcut o asemenea „investiție” o să fiu scurt și la obiect: doresc să cumpăr lucruri de l...

Ti-a placut acest articol? Poti primi articole asemanatoare si prin
email

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe mail cele mai interesante articole din lumea auto

14 COMMENTS

 1. Salut am si eu o mare nelamurire …. daca nu termini 4:30 in primele 6h de conducere faci pauza de 45 min . Apoi te pui iar la condus si nu termini iar 4:30 in urmatoarele 6h se mai face pauza de 45 de min sau poti merge pana in 15 ore de program …. ms

 2. Buna seara . Am si eu o intrebare: in program de 15h de amplitudini am condus 10h este ok sa dau start dupa 9h ? Sau cum se procedeaza ?

 3. Buna seara.am.o.nelamurire.daca la condus in echipaj cand am dat sfarsit de program pentru a incepe pauza de 45 de ore pe soferul.2 nu am dat manual tahograful pe pauza ce se poate intampla.Colegu a dat cardul 2 pe pauza dupa 25 de ore.in acest timp a fost lasat pe alte activitati (la dispozitie)multumesc

 4. Am o întrebare la care nu găsesc un răspuns precis !
  Dacă o perioada de lucru săptămânală începe ca de exemplu de luni la orele 00:00 și se termina Duminica la orele 24:00 …! Trebuie finalizata și pauza de 45 de ore sau cea de 24 de ore tot pana la sfârșitul zilei de Duminica la orele 24:00 ….?

  • Nu Iulian nu Poti conduce mai mult de 4:30h indiferent de situatie. Ex: Incepi programul, la 8:00 conducuci 3:30h faci pauza 45 min.conduci iar 3:00h si calculezi altfel:, 3:30h+3:00h = 6:30, mai ai 2:30, eacum vine expicatia: În 9 H de conducere faci Cate pauze Vrei (bineînteles ca nu se iau în cont 7-10-sau 14,59s ci numai pauzele de 15, 30, sau 45 minute, dar pe parcursul celor 15 ore nu trebuie sa depasesti 4:30 continuu fara sa opresti camionul, indiferent Daca tu ai condus 1,3 3:25. Sau 4 ore continuu,repet deci continuu, sa nu incerci sa conduci ex: 5 H pentru ca nu ai condus 4:30 anterior de la pauza, deci nici o secunda peste 4:30.Daca nu am fost destul de inteles, Poti sa revii cu intrebare.

  • Nu,Isaic, nu trebuie sa ai si pauza de 45 sau 24 în aceste 6 perioade.Daca Incepi Luni la 0:00si termini la 23:59 Duminica, te opresti 45h adica Poti sa mai conduci iar Martí la 21:45, am pus un exemplu, în functie de ora, iar Daca faci 24 H ( adica pauza saptamânala redusa) si opresti Duminica la 23:59, Poti sa conduci incepînd de Martí dimineata incepînd cu ora 00:1, adica sa treaca cel putin 1 minut peste ora 24 de Luni, repet, adica sa intri deja în ziua de Martí.

   • Nu ai fost atent la explicație…Dacă începi prg luni la ora 00.00 cum termini prg duminică la 23.59 ? Nu cumva ai vrut să spui SÎMBĂTĂ la 23.59 ??

 5. Atentie la cei 24 de H (pauza redusa) saptamana viitoare merge în decalaj si faci obligat 45 + 21 ce tía ramas di pauza antetioara.Nu esti obligat 100℅ so o faci în saptamana imediat urmatoarele, deoarece Poti sa recuperezi pîna in cea dea treia saptamana dar nu Poti sa repetí înca una de 24, strict interzis, pauze reduse consecutiv sau în cea dea treia saptamana, deoarece în aceste 3 saptamini nu ai voie sa faci 2 pauze reduse.decat dupa ce ai terminat recuperarea, pauzei anterior reduse.

  • Iar greșești John. Poți să faci si este legal să faci pauzele de sfîrsit de săptămînă după cum urmeaza : 24 h ; 45 ; 24 ; 45 ;24 ..etc…pînă la sfîrsitul celei de a 3 săptămîna de la prima pauza redusa esti obligat sa faci recuperarea orelor de pauza ramase și tot asa pt fiecare pauză redusa ( ai facut pauza de 34 ore mai ai de recuperat 11 ore ) alipite de o pauza de minim 9 ore .

  • După ce spui tu că nu ar fi voie să faci mai mult de o pauza redusă in trei săptămîni de la prima pauza redusă înseamnă ca daca fac recuperarea in săptămîna următoare am voie sa fac iar pauza redusă ?? Dupa o pauza săptămînală redusă urmatoarea pauza săptămînală este obligatorie pauza de 45 , indiferent daca faci recuperarea sau nu . Poti sa faci recuperarea pînă in a 3 săptămîna de la prima pauza redusă , dar poți si este legal sa mai faci o pauza redusa imediat dupa pauza de 45 h…repet…ESTE LEGAL….24 h ; 45 ; 24h …fara recuperarea primei pauze 😉…

 6. Buna ziua!!!Am si eu o intrebare.Am inceput programul luni dupa o pauza de mai bine de 70 ore.M-am oprit sâmbătă la ora 05:45.Am inceput programul duminica dupa o pauza de mai bine de 36 ore.Pe tahograf imi arăta ca mai puteam conduce vreo 16 ore până la cele 90 de ore in doua săptămâni.când am inceput duminica programul imi mai arata 1:44 si pe urma sa fac o pauza de 24 ore.Ce nu e in regulă???Mulțumesc anticipat

 7. Va salut colegi,am și eu o nelămurire.Am fost oprit de ISCTR a vrut sa îmi dea amenda pentru o fapta care pentru mine nu mi se pare greșeală…Am condus la prelungit 10h in 14 ore aptitudine după o pauza de 11 h fiind ultimul program din săptămâna a urmat o pauza de 60+h,cu ce este greșit?(ei au zis ca după pauza de 11h pot conduce 13h aptitudine)

 8. Cum se contorizeaza timpii de condus la o masina cu diagrama,in sensul ca:pleci din Bucuresti si conduci 1 ora pana la Giurgiu dupa care stai 4 ore in coada din vama miscand masina din 10 in 10 minute?

 9. Salutare…am și eu o întrebare
  Mi-am inceput programul luni dimineață la ora 5:30…când și la ce ora trebuie sa intru la pauză de 45h…ținând cont că weekendul trecut am făcut pauză de 24h….mulțumesc frumos 😎

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here