Home Informații Utile Avantajele folosirii unui calculator RCA

Avantajele folosirii unui calculator RCA

255
SHARE
calculator RCA

RCA reprezinta asigurarea de raspundere civila auto obligatorie pe care orice detinator de autovehicul, indiferent ca este persoana fizica sau juridica, trebuie sa o aiba pentru a putea pune in circulatie autovehiculul pe drumurile publice. Aceasta obligatie este reglementata de Legea 136/1995 cu reglementarile si completarile ulterioare, nerespectarea acesteia pedepsindu-se cu amenda cuprinsa intre 1.000 si 2.000 de lei, precum si cu retinerea certificatului de inmatriculare (daca organul competent considera necesar se pot retine si numerele de inmatriculare).

In consecinta asigurarea RCA este obligatorie pentru orice autovehicul pus in circulatie pe drumurile publice, acesta fiind motivul principal pentru care se recomanda apelarea la un calculator RCA inainte de a incheia polita de asigurare.

Ce este un calculator RCA

Pana nu demult, cand internetul nu era accesibil oricui, incheierea unei polite de asigurare auto se putea face numai la sediile companiilor asiguratoare sau la reprezentantii acestora. Pretul dar si seriozitatea acestora se puteau afla numai de la cei care au incheiat asigurari la firma respectiva. Odata cu rapiditatea dezvoltarii internetului au aparut site-uri de genul RomAsig.ro, care vin in ajutorul clientilor cu informatii complete despre firmele de asigurari din Romania dar si cu programe care sa ii ajute pe cei interesati sa isi aleaga asiguratorul.

In urma acestei nevoi de informare rapida a clientului a aparut un program sub simpla denumire de calculator RCA. Acest program ajuta vizitatorii site-urilor de profil sa afle care sunt firmele la care se pot incheia asigurari RCA dar si sa compare tarife RCA de la diverse firme asiguratoare. Toate acestea se fac in cateva minute si astfel clientul nu mai trebuie sa se deplaseze in diverse locatii pentru a obtine informatii si apoi sa revina pentru a incheia polita de asigurare.

Cum se foloseste un calculator RCA

Pentru a putea folosi un calculator RCA si pentru ca acesta sa ofere date exacte sunt necesare cateva lucruri:

  • Certificatul de inmatriculare al masinii din care se vor introduce datele in tabelul afisat de calculator.
  • Datele personale ale proprietarului masinii pentru a se putea face un calcul exact al primei de asigurare. Aceste date sunt necesare deoarece pretul politei de asigurare este influentat de sexul si varsta solicitantului.

Dupa ce aceste date sunt la indemana solicitantului, se vor complecta toate campurile din tabel, atat cele referitoare la autovehicul cat si cele referitoare la detinatorul acestuia. Odata complectate toate aceste date, vor fi trimise catre server iar acesta va afisa tarifele mai multor firme.

Se va alege una dintre companiile asiguratoare in functie de criteriile de selectare ale solicitantului si se va confirma ca se doreste incheierea asigurarii. In urma confirmarii, clientul va fi contactat de catre un reprezentant al firmei, care va stabili de comun acord cu solicitantul locul unde va fi trimisa polita.

Ce puteti afla folosind un calculator RCA

  • Se pot afla tarife RCA ale mai multor companii asiguratoare.
  • Se pot compara tarifele diverselor companii de asigurari si in functie de acestea sa se poata face alegerea celei cu care se va incheia polita de asigurare auto.

Apelarea la serviciile unui astfel de site care pune la dispozitia vizitatorilor un calculator RCA este din ce in ce mai des intalnita in randul celor ce au acces la internet. Acest lucru se datoreaza in primul rand faptului ca se scuteste foarte mult timp cu drumurile catre reprezentantii companiilor asiguratoare, dar si datorita faptului ca un astfel de calculator ofera optiuni multiple in alegerea asiguratorului.

Pretul unei polite auto RCA va fi calculat atat in functie de datele exacte introduse, atat cele referitoare la detinatorul autovehiculului cat si cele din talonul autovehiculului, dar si in functie de istoricul rutier al proprietarului. Istoricul rutier al detinatorului autovehiculului joaca un rol important in pretul politei de asigurare, deoarece este normal ca un solicitant care a produs accidente in mod repetat sa plateasca mai mult decat unul care nu a avut nici un eveniment rutier in ultimii 10-15 ani sau poate chiar mai mult.

Mediul online a reusit sa se impuna si in domeniul asigurarilor RCA, oferind tarife mult mai mici fata de cele practicate de reprezentantii companiilor asiguratoare, dar si datorita faptului ca polita ajunge la client acolo unde doreste, intr-un timp foarte scurt si fara nici un cost suplimentar pentru acesta. In afara de incheierea politelor, aceste firme online ofera si serviciul prin care isi anunta clientii cu cateva zile inainte de expirarea asigurarii. Totusi cel mai mare atu pe care il au firmele care ofera polite de asigurare online ramane acel calculator RCA.

 

Articole Asemănătoare

Cum îți dai seama dacă mașina pe care vrei să o cumperi a fost îngriji... Să cumperi o mașină second hand din România este un calvar pentru că știm cu toții: vânzătorii nu sunt cinstiți și ascund defectele, statul își vrea partea lui sub forma timbrului de mediu, și așa mai departe. Dar totuși, dacă vre...
15 meserii pe care le poți practica dacă ai permis de conducere catego... Permisul de conducere categoria B poate să vă ajute uneori mai mult decât ați crede. Există foarte multe meserii pe care le poți practica doar pentru că deții acest document, meserii pe care le vom lista și noi în cele ce urmează....
Conducerea preventivă. Ce este și de ce în România nimeni nu ține cont... Conducerea preventivă reprezintă un conceput cu ajutorul căruia, pot fi reduse numărul de accidente produse pe șosele din neatenție, inconștiență, neadaptarea stilului de conducere la condițiile meteo și așa mai departe. De fap...
Varta, Bosch sau Rombat? Atunci când te lasă bateria la mașină (în special iarna) ești nevoit să cumperi un acumulator nou dar dacă nu ești prea legat sau pasionat de acest domeniu auto, o să ai o mică mare dilemă. Ce marcă de baterie trebuie să cumperi p...
Cum să îți calculezi singur alcoolemia Haideți că am găsit și o aplicație online care te poate ajuta să-ți stabilești singur cantitatea de alcool care-și curge prin sânge după ce ai băut. Evident, fac acest articol pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la obice...

Ti-a placut acest articol? Poti primi articole asemanatoare si prin
email

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe mail cele mai interesante articole din lumea auto

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.