Acasă Colțul camionagiilor Este meseria de șofer profesionist „bine plătită” chiar și la salarii de...

Este meseria de șofer profesionist „bine plătită” chiar și la salarii de 3000 de euro?

3112
0
șofer profesionist

Meseria de șofer profesionist poate într-adevăr să aducă niște venituri destul de mari însă cred că în societate se propagă o idee un pic greșită, cum că această meserie ar fi una „bănoasă”, ori bine plătită.

De fapt, dacă stăm să ne gândim mai bine, majoritatea tinerilor care acced în breasla șoferilor profesioniști o fac pentru bani, aceștia au ocazia să câștige peste 2000 de euro pe lună, la firmele serioase câștigurile pot să depășească și 3000 de euro. Cu toate acestea, chiar și la 3000 de euro, meseria de șofer profesionist nu este una foarte bine plătită și am să explic imediat de ce.

Din punctul meu de vedere, meserie bine plătită poate fi considerată aceea care îți aduce în prim plan 1 leu mai mult decât meriți. Sau un euro, sau o liră, etc. Irelevant. Ori, acea meserie care-ți permite să duci un trai considerat peste decent contorizând maxim 8 ore de muncă/zi.

Spun că meseria de șofer profesionist nu este una bine plătită în ziua de azi pentru că într-adevăr, există salarii de 2000, 2500, 3000, 3500 de euro, dar se muncește foarte mult. În mod normal, un contract de muncă indiferent de țară, prevede un maxim de 8-10 ore/zi. Un șofer profesionist se confruntă de multe ori cu situații în care ziua lui de muncă urcă la 13-15 ore.

Dacă luăm în calcul nefericitul caz în care se fac 15 ore de muncă în fiecare zi (și sunt multe astfel de cazuri), se muncește aproape dublu față de un contract de muncă normal, de 8 ore pe zi. Așadar, 3000 de euro/lună nu are cum să fie un salariu bun atât timp cât tu muncești dublu față de un contract de 8 ore. Și firme care să-ți dea 1 leu, 1 euro mai mult decât meriți? N-am prea auzit…

Voi ce părere aveți? Ce considerați „meserie bine plătită”?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.