Acasă Editorial Etapele leasingului auto

Etapele leasingului auto

595
0
Etapele leasingului auto

Libertatea in miscare este esentiala astazi pentru toata lumea, in conditiile in care sistemul de transport public din Romania inca nu este foarte bine pus la punct. De aceea, conducatorii auto care isi doresc sa se bucure de un autoturism trebuie sa stie ca pot apela cu incredere la un leasing auto. Este vorba despre o alternativa excelenta la creditele bancare, care, a devenit extrem de populara in Romania in ultimii ani. Cei care sunt interesati de obtinerea unui leasing trebuie sa stie, insa, care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmeze, astfel incat sa le fie cat mai usor.

Alegerea masinii dorite

Pentru inceput, conducatorii trebuie sa caute foarte atent autoturismul pe care si-l doresc. Capacitatea cilindrica, puterea motorului, marca, numarul de portiere, tipul de carburant folosit: toate acestea sunt elemente care trebuie luate in considerare.

Selectarea unui furnizor potrivit

Un al doilea pas din procesul de leasing este referitor la selectarea unui furnizor potrivit. Luand in considerare faptul ca pe piata din Romania exista foarte multe companii de leasing, indicat este ca soferii sa se documenteze despre acestea, iar apoi sa poata face o comparatie intre conditiile impuse de fiecare firma in parte.

Cererea unei oferte

In oferta pe care conducatorii auto o primesc de la compania de leasing auto trebuie sa se regaseasca elemente importante, precum: valoarea autoturismului, valoarea totala pe care solicitantii trebuie sa o achite la finalul perioadei de creditare, precum si conditiile care trebuie indeplinite in caz de neplata la timp a ratelor. Mai mult, din contract trebuie sa reiasa care este tipul de leasing ales de solicitant: financiar sau operational.

Diferenta dintre leasing-urile operationale si cele financiare este data de momentul in care beneficiarii devin proprietari ai autoturismelor alese. Mai exact, cei ce aleg leasing-uri financiare devin automat proprietari ai masinilor in momentul in care semneaza contractele, pe cand soferii care opteaza pentru leasing-uri operationale trebuie sa returneze autoturismele la sfarsitul perioadei contractuale.

Aprobarea solicitarii de leasing

Analizarea si aprobarea solicitarilor de leasing variaza ca durata in functie de complexitarea proiectelor care sunt supuse catre finantare. Companiile care se ocupa de masini rulate au obligatia de a studia veridicitatea informatiilor primite de la solicitanti, dar si de a respecta legislatia in vigoare privind leasing-urile auto.

Incheierea contractului

In cazul in care firma ce se ocupa de masini in leasing ofera solicitantilor un raspuns pozitiv, urmeaza incheierea si semnarea contractului. Acest document trebuie sa contina inclusiv clauzele negociate de catre utilizatori cu furnizorii, precum si clauzele specifice politicii ,,Invest – leasing”, care priveste modalitatea de plata a ratelor, dar si efectuarea platilor.

Incheierea asigurarii si primirea bunului

Ultimul pas de care trebuie sa se ocupe soferii care au nevoie de masini in rate este incheierea unei asigurari si primirea autoturismului. Conducatorii auto trebuie neaparat sa incheie o polita de asigurare RCA si, in functie de preferinte si o polita CASCO. Important de mentionat este, insa, faptul ca obligativitatea incheierii unui anumit tip de asigurare variaza in functie de autoturism, dar si de conditiile impuse de firma de leasing.

Achizitionarea unei masini prin leasing este o solutie excelenta pentru conducatorii auto care nu dispun de suficienti bani cash sau care nu vor sa apeleze la o institutie financiar-bancara. Toti pasii anterior mentionati trebuie urmati indeaproape, iar la final, beneficiarii trebuie sa citeasca foarte atent contractele aferente leasing-urilor, pentru a se asigura ca totul este in regula si ca informatiile trecute in documentele oficiale coincid cu datele pe care le-au stabilit cu firmele de leasing.

LeasingAuto.ro incurajeaza soferii sa aleaga fie leasing-uri operationale, fie pe cele financiare, in functie de cum considera ca este cel mai bine pentru ei. Ambele variante trebuie studiate cu atentie!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.