Acasă Informații Utile Prea mult ulei în motor – ce-i de făcut?

Prea mult ulei în motor – ce-i de făcut?

115
0

Multora dintre noi ni s-a întâmplat să punem prea mult ulei în motor, fie că ne-am încumetat să facem singuri schimbul de ulei în propria ogradă, fie că am completat cu ulei atunci când am verificat joja și am observat că este sub nivel. Dacă uleiul este prea puțin în motor, cam știm ce se întâmplă, uzura crește foarte mult și poate chiar să se gripeze, însă ce se întâmplă atunci când avem prea mult ulei? Ce pericole apar și cum putem remedia situația?

Prea mult ulei în motor – ce-i de făcut?

Problemele cauzate de existența a prea mult ulei în motor apar în momentul în care cantitatea de ulei depășește cu mult capacitatea maximă a motorului. Spre exemplu, dacă pui câțiva milimetri ulei peste maxim, nu este o problemă. Problema apare atunci când în motor intră maxim 5 litri iar tu pui 7-8 litri. În momentul în care există foarte mult ulei în motor, acesta începe să facă spumă, spuma înseamnă aer și calitatea ungerii motorului scade destul de mult.

„Dacă îți intră în mașină 3 litri de ulei și tu bagi 5, e o problemă, e prea mult. Dacă îți intră în mașină 4.7 litri și i-ai băgat 5, nu se întâmplă absolut nimic. E mai rău să mergi cu ulei sub minim, decât cu a merge cu un pic peste maxim” spun cei de la 99vehicles, al cărui clip pe această tematică puteți să-l vizionați în cele ce urmează.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.