Acasă Editorial De ce avem pretenția ca o mașină să fie impecabilă deși are...

De ce avem pretenția ca o mașină să fie impecabilă deși are 15 ani vechime?

1605
2
impecabila

impecabilaTe uiți pe net și observi că foarte multe anunțuri de vânzare auto conțin încă din titlul sintagma „impecabilă”, nu contează că este fabricație 1995 sau 2001 sau 2010. Întrebarea logică este cum poate fi o mașină veche de 15 ani, care a fost folosită 15 ani, impecabilă?

Evident, este un cuvânt folosit DOAR pentru a vinde mai repede o mașină. Nu este vina samsarilor faptul că folosesc asemenea cuvinte deși sunt false, este vina românilor în general care sunt naivi și foarte pretențioși. Da, românii vor mașini impecabile care să funcționeze cel puțin ca noi, chiar dacă sunt fabricate acum 15 ani și folosite aproape zilnic în tot acest timp.

Dacă românii nu ar fi absurzi, ci raționali, samsarii nu ar mai avea motive să mintă. Dacă românii ar fi conștienți de faptul că nici măcar mașinile vechi de 6 luni nu sunt impecabile, piața auto din România ar fi cu totul alta. Astfel, se ajunge în punctul în care toată lumea minte pentru că tuturor le place să fie mințiți. De ce au unii așteptări prea mari de la o mașină veche de 15 ani?

Probabil din același motiv pentru care își cumpără o mașină mai scumpă decât pot întreține, că ni s-a dus vestea în Europa. Cea mai săracă țară din U.E are cele mai multe SUV-uri și nu ori de care, ci de lux, gen BMW X5, BMW X6, Mercedes ML, Audi Q7 și așa mai departe. În toată Germania nu vezi un X6, patria mamă, și le vezi în România parcate în fața unor blocuri de garsoniere.

Românii sunt foarte pretențioși dar din păcate uită un lucru foarte important: nu ai voie să fi pretențios peste măsură în momentul în care cumperi un obiect nu doar folosit, ci folosit ZECI DE ANI. Cei care au pretenția ca mașina să fie impecabilă după 15 ani de folosire sunt cel puțin nebuni, ca să nu le zic altceva. Există mașini vechi de 15 ani foarte întreținute dar asta nu le aduce în starea de „impecabilă”.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.