Acasă Editorial Cele mai frecvente 5 greșeli pe care le fac cei care dau...

Cele mai frecvente 5 greșeli pe care le fac cei care dau de permis pentru categoria B

3410
0

examenExamenul pentru permisul de conducere este un pas important în viața fiecărui adolescent. Astăzi, tinerii devin șoferi înainte să termine liceul și asta nu e neapărat un lucru rău. Problema este că foarte mulți dintre ei pică sala, pică orașul din cauza unor greșeli ridicole, legate mai mult de personalitate și mentalitate, nu de dificultatea examenului propriu-zis.

E foarte ușor să-ți alegi o școală de șoferi dacă ții cont de niște reguli de bază, dar nu e așa ușor să iei permisul așa că vom discuta în cele ce urmează despre cele mai frecvente 5 greșeli pe care le fac cei care se înscriu la școala de șoferi, în vederea obținerii permisului de conducere pentru categoria B.

Cele mai frecvente 5 greșeli pe care le fac cei care dau de permis pentru categoria B

  1. Subestimează examenul teoretic (sala). Este cea mai frecventă greșeală, nu învață nimic decât cu o săptămână înainte de examen. Atunci, intră în panică văzând că pică constant chestionarele drpciv.ro. Evident, încep să îngrașe porcul în ajun și pică sala. Conform statisticilor, nu ai ce căuta la sală dacă nu faci constant 25 – 26 de puncte la chestionare.
  2. Subestimează examenul practic (traseul). Cunosc foarte mulți viteji care au condus o Dacie 1310 pe la țară de câteva ori și consideră că ei știu să meargă cu mașina. Astfel, ei nu vor să facă 30 de ore de conducere câte conține școala pentru categoria B. Ei vin să facă 3-4 ore și gata, la examen, dorind să facă școala cât mai ieftin. Este o greșeală catastrofală în urma căreia se pică în draci. Nu subestimați orele de conducere, nu degeaba sunt 30 la număr.
  3. Se sperie foarte tare de examenul propriu-zis. Firca de examen este normală dar dacă este o frică exagerată, va lucra împotriva ta, te va împiedica să înveți, să te pregătești cum trebuie. La examen vei avea dificultăți din cauza acestei frici. Unii oameni trebuie să înțeleagă faptul că este un examen ca oricare altul, că lumea nu începe și se termină cu un eșec în cazul în care acesta apare. Nu e sfârșitul lumii dacă pici sala sau orașul, mai ales acum când s-a dat legea aia mișto care spune că dacă pici traseul, dai tot traseul data viitoare, nu trebuie să mai dai din nou sala.
  4. Pleacă de la premiza că vor da șpagă la traseu. Am auzit foarte multă lume care se gândește la chestia asta încă dinainte să se înscrie. Întrebarea mea este de ce? De ce oamenii nu vor să se ducă la școală așa cum trebuie și să învețe să folosească mașina aia în condiții de siguranță? Chestia asta cu șpaga la traseu trebuie să dispară, tinerii trebuie să fie apți pe bune să conducă o mașină după ce fac școala de șoferi. Cei care doresc să dea șpagă la oraș sunt cel puțini idioți și pericole publice. Mai bine faci ore cu banii de șpagă dacă nu te simți suficient de stăpân pe tine după cele 30 de ore.
  5. Nu vor să facă pe Logan. Aleg să facă școala pe mașini mult mai scumpe, mai mari și mai incomode în trafic dar de fițe, gen Audi sau BMW. Astfel, cheltuie mai mulți bani, căci școala e mai scumpă pe mașini scumpe și durează și mai mult până se obișnuiesc cu gabaritul și cu puterea motorului. În plus, există și acea frică de a lovi o mașină scumpă. Loganul este o mașină foarte, foarte accesibilă, ușor de condus, foarte spațioasă și ieftină atât la întreținere dar și la condus în școală. Găsești să faci ore suplimentare pe Logan în București cu 50 de lei.

Acestea sunt cele mai frecvente 5 greșeli pe care le fac cei care se înscriu la școala de șoferi în vederea obținerii permisului de conducere pentru categoria B. În linii mari, învățați din timp legea, faceți chestionare din prima zi de școală, că durează 3 luni perioada de școlarizare. O oră pe zi e de ajuns.

Apoi, nu subestimați traseul. Faceți toate cele 30 de ore și dacă e nevoie, mai faceți 10-15 ore, 20, câte sunt necesare dar nu dați bani la traseu.

Și nu uitați că este un examen ca oricare altul, nu aveți de ce să vă speriați, toată lumea trece prin așa ceva. Priviți pe stradă câte mașini sunt, atâția oameni au trecut prin testul la care urmează să fiți supuși și voi. Cât despre mașină, faceți pe Logan sau orice altă mașină ieftină, nu are rost să faci pe mașină de fițe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.