Acasă Informații Utile Ghid pentru alegerea scolii de soferi potrivite

Ghid pentru alegerea scolii de soferi potrivite

2341
1
alegerea scolii de soferi

alegerea scolii de soferiExamenul de conducere este primul test al maturitatii. Obtinerea permisului este o treapta foarte importanta din viata oricui, deoarece, prin el, iti castigi independenta, dar iti asumi si responsabilitati. Permisul de conducere iti ofera libertatea de a merge oriunde doresti si oricand doresti, fara a mai sta dupa trenuri, autobuze sau metrou.

Daca vrei sa obtii din prima permisul de conducere, este foarte important sa te inscrii la o scoala de soferi foarte bine pregatita, care sa te invete bine atat legislatia, cat si stapanirea autoturismului. Daca nu stii cum sa alegi o scoala de soferi, ti-am pregatit un mic ghid cu sfaturi utile.

3 criterii importante in vederea alegerii unei scoli de soferi

Legitimitatea scolii de soferi. Inainte sa semnezi cu o scoala de soferi, poti verifica la autoritatea abilitata – DRPCIV situatia ei. Aici gasesti o lista actualizata a scolilor si instructorilor auto din toate localitatile. Mai mult decat atat, gasesti si statistici despre numarul de cursanti ai fiecarui instructor si rata de promovabilitate, atat la sala, cat si la traseu.

Experienta si aptitudinile instructorilor. Instructorul auto are un rol esential in formarea ta ca sofer. Din acest motiv, este esential ca scoala de soferi sa dispuna de instructori evaluati si testati periodic din punct de vedere teoretic si practic. Alege un instructor auto compatibil cu tine, viitorul tau pe sosea depinde de asta. Discuta cu instructorul inainte de a incepe cursurile, iar daca este posibil, asista la una din orele sale. Poate poti lua legatura si cu fosti cursanti, pentru a-ti impartasi impresia si experienta lor cu acel instructor.

Diversitatea parcului auto. Parcul auto este foarte important cand vine vorba de alegerea unei scoli de soferi. Prima ta experienta cu o masina trebuie sa fie una pozitiva. Trebuie sa iti placa masina, sa fie cat mai apropiata de masina pe care o vei conduce, cand vei obtine permisul. Din acest motiv un parc auto diversificat este un criteriu bun de alegere al scolii de soferi. In plus, masinile existente trebuie sa fie bine intretinute atat din punct de vedere tehnic, cat si estetic.

Criteriile si ce acte sunt necesare pentru inscrierea la o scoala de soferi

Va reamintim criteriile si actele pe care trebuie sa le depuneti pentru inscrierea la orice scoala de soferi:

  1. Cartea de identitate (Buletinul).
  2. Cazier judiciar.
  3. Analize medicale.
  4. Aviz psihologic (se obtine dupa trecerea cu succes a probelor creion hartie si a testului de personalitate precum si strategia abordarii cursului si a examenului auto).
  5. Chitanta prin care se dovedeste plata taxei de examen in valoare de 5 lei.
  6. Chitanta prin care se dovedeste plata taxei pentru sustinerea probei practice in valoare de 68 lei.
  7. Trebuie sa aveti varsta minima de 18 ani fara 3 luni la momentul inscrierii, trebuie sa fiti apt din punct de vedere psihologic si medical, nu trebuie sa fi fost condamnat pentru infractiunile prevazute la Art.24 din O.U.G. 195/2002 si sa aveti Carte de Identitate valabila.

Recomandarea noastra:

Daca locuiesti in Bucuresti, iti recomandam Scoala de Soferi Dicu, care deserveste sectorul 6 si zonele limitrofe. Vei beneficia de program flexibil pentru orele de conducere, flexibilitate in alegerea punctelor de intalnire, disponibilitate si in week-end pentru cei ce nu pot face orele in cursul saptamanii, posibilitatea de a merge pe traseul unde se sustine examenul practic final, consiliere telefonica in orice problema legata de activitatea ta la scoala de soferi, consiliere si pregatirea dosarului, in vederea sustinerii examenului final. Preturile sunt competitive si ai posibilitatea de a plati si in rate.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.