Home Informații Utile 5 sfaturi care te vor ajuta să vinzi mașina mult mai repede

5 sfaturi care te vor ajuta să vinzi mașina mult mai repede

3616
1
vinzi masina

Deși piața auto second hand din România este destul de dezvoltată, există foarte multe anunțuri care zac pe internet de luni bune, uneori chiar ani de zile. De ce se întâmplă acest lucru? Păi există două cauze principale: prețurile exagerat de mari sau lipsa de transparență.

Pe lângă aceste 2 motive principale, mai sunt cel puțin 3 motive secundare pentru care mașinile nu pleacă nicăieri nici după 6 luni de așteptare iar în cele ce urmează vom discuta despre toate 5 sub forma unor sfaturi simple care cu siguranță te vor ajuta în primul rând să înțelegi ideea de vânzare al unui autoturism second hand.

5 sfaturi care te vor ajuta să vinzi mașina mult mai repede

  1. Nu umfla prețul. Oamenii nu-s prosti. S-au dus vremurile în care oamenii nu aveau internet și nu se puteau documenta în legătură cu prețurile. Astăzi, cu un singur click, poți vedea cu ce bani se vând mașinile oriunde în țară sau străinătate. De exemplu la Severin se vinde Golf 4 cu 2400e neînscris iar la Timișoara cu 1600- 1800. E clar că toți se duc să cumpere de la Timișoara. De ce să plătească aproape 1000e în plus?
  2. Fii transparent cu taxa. Știm cu toții că e un adevărat circ cu taxa auto în România: recuperată sau nerecuperată. Dacă e recuperată scrie clar treaba asta și mergi la ANAF să scoți dovada, dacă este recuperată scrie clar treaba asta în anunț, alături de cuantumul sumei pe care viitorul proprietar va trebui să o plătească pentru a transcrie mașina.  Taxa auto a fost eliminată dar nu respirați, de la anul cică bagă alta.
  3. Repară mașina. Dacă știi că are mici defecte nu încerca să le ascunzi. Repet, oamenii nu sunt nici proști nici chiori. Nimeni nu dorește să cumpere o mașină defectă chiar dacă zici tu că-i mai lași la preț. Service-urile românești sunt un chin pe care nimeni nu și-l dorește. 90% dintre mașinile pe care le vedeți cu lunile la vânzare sunt tot pe net din acest motiv stupid: vânzătorii încearcă să le vândă cu defecte ascunse sau chiar la vedere. Reparați mașinile înainte să încercați să le vindeți. Din păcate, românii au obiceiul ăsta destul de prost de a încerca să vândă mașinile în momentul în care le aduc în stadiul de rablă.
  4. Treci toate dotările în anunț și fă niște poze cu mașina curată. Am întâlnit foarte multe anunțuri pe net în care mașina avea AC dar în descriere nu era trecut. Cei care sunt mai superficiali și nu se uită atenți la poze nu-și dau seama iar românii sunt de obicei foarte superficiali. Treci toate dotările în anunț. De asemenea, nu pune poze cu mașina murdară, mergi și spal-o bine de tot înainte, altfel va da senzația de mașină neîngrijită. Tu poate o îngrijești foarte bine dar drumurile noastre sunt infecte. Spală mașina înainte de poze.
  5. Răspunde la telefon. Curând, am început să caut o mașină pe net și evident am început să dau telefoane. Ce credeți? Mai puțin de jumătate au răspuns. Cum își imaginează cineva că o să vândă mașina dacă nu răspunde la telefon? Dacă vrei să rezolvi ceva, asigură-te că ești contactabil. Știu că sunt foarte mulți măscărici care te vor suna să îți ofere schimburi sau niște sume derizorii, însă face parte din procesul de vânzare românesc. Nu ai ce face, trebuie să-ți asumi și măscăricii dacă te bazezi pe online.

Acestea sunt cele mai importante 5 sfaturi pe care eu unul vi le pot da, în vederea unei vânzări rapide și corecte în același timp. Fiți corect cu voi și cu potențialii clienți și fiți conștienți de faptul că tehnologia de devalorizează în timp.

Am văzut din păcate anunțuri pe net cu Passat din 2002 cu preț de peste 4000 de euro. E clar că omul a pus la socoteală toate investițiile în mașină de când o are, însă nimeni nu-i va da vreodată asemenea bani. Un preț prea mare va alunga orice potențial client…

Previous articleGhid pentru alegerea scolii de soferi potrivite
Next article„Se poate circula cu numerele acestea”
Impatimit al automobilismului, adept al condusului corect si al disciplinei in trafic.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here