Acasă Editorial Motivul principal pentru care nimeni nu vrea să rezolve problema locurilor de...

Motivul principal pentru care nimeni nu vrea să rezolve problema locurilor de parcare

2078
2
problema parcarilor

problema parcarilorToate orașele au probleme legate de locurile de parcare. De ce? Păi motive sunt destul de multe și vom discuta în cele ce urmează care sunt acestea, dar mai ales care este cel principal.

Bucureștiul bineînțeles fiind cel mai mare dintre ele, acolo apar cele mai mari ambuteiaje din cauza mașinilor aruncate parcă din avion în intersecții și lăsate acolo, pe șoferi nu-i interesează că încurcă circulația și că din cauza lor alții stau 30 de minute în trafic în loc de 5 minute. Important e ca ei să-și rezolve treburile.

Numărul de locuitori a crescut, străzile au rămas aceleași

Odată cu creșterea numărului de locuitori din orașe a crescut implicit și numărul de mașini. Satele s-au depopulat, o parte din oamenii de la țară au venit la oraș sau au plecat către străinătate. Evident, la cât de ieftine au ajuns mașinile în ziua de azi, toată lumea a cumpărat câte una, două, trei, cunosc familii care au câte 4 mașini la scara blocului, că atâția membri peste 18 ani au.

Ei bine, din păcate străzile au rămas aceleași, parcările au rămas aceleași. Prea puține străzi au fost lărgite, prea puține parcări au fost construite. Practic nu s-a ținut pasul cu această explozie automobilistică din ultimii 10-15 ani. Astfel, am ajuns astăzi să traversăm Bucureștiul în 3 ceasuri dacă prindem o oră mai nașpa. 3 ceasuri dacă avem noroc bineînțeles și sunt 15 kilometri doar.

Problema locurilor de parcare subterane/supraterane

Locurile de parcare nou construite sunt puține și de multe ori mentalitatea noastră ne ține departe de ele. Să luăm exemplul Bucureștiului unde s-au făcut câteva parcări subterane cu plată. Păi ce? Aveți impresia că vrea cineva să le folosească? Nu, mașinile sunt parcate grămadă în fața parcărilor subterane pentru că nimeni nu vrea să plătească.

Oamenii au o mentalitate care-i lipește de gratis și îi împiedică să înțeleagă faptul că acea parcare a costat niște bani, este o investiție care trebuie recuperată. Nicăieri în lume nu există parcări de-astea gratuite cum vrea Gogu de la țară. Dacă așteptăm totul gratis, problema parcărilor nu se va rezolva niciodată.

Problema locurilor de parcare de pe stradă

Probabil toți suntem scandalizați în momentul în care observăm că Primăria alege să pună gazon sau fântâni în locurile unde se puteau face niște locuri de parcare. Să nu ne mai mirăm. Să înțelegem doar că locurile de parcare făcute nu presupun atâta parandărăt sau comisioane pentru cei din Primărie. Gazonul costă, fântânile costă.

Motivul principal pentru care nu se va rezolva niciodată problema parcărilor

Motivul principal după cum spuneam mai sus este corupția. Dacă cineva are impresia că prin Primării se fac lucruri pentru cetățeni dacă nu iese ceva, se înșală amarnic. Că na, avem mentalitatea asta: să facem doar dacă ne iese și nouă ceva… Cum să piardă niște băieși deștepți contracte de îngrijire a gazonului? Să punem gazon peste tot că-i de îngrijit. Dacă faci locuri de parcare pe marginea drumului nu mai există nici o vacă de muls…

Cam aceasta este problema parcărilor peste tot în România, atât în provincie cât și în capitală: parcări cu plată nu vrea nimeni, parcări gratis nu se fac că nu-s de muls… End of story.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.