Acasă Editorial Afacerea cu cauciucuri second hand – bani frumoși și inconștiență

Afacerea cu cauciucuri second hand – bani frumoși și inconștiență

3950
0
cauciucuri de iarnă

Afacerile cu cauciucuri second hand au înflorit în România după ce s-a dat legea care obliga conducătorii auto să aibă mașinile încălțate corespunzător în cazul în care carosabilul este acoperit cu gheață sau zăpadă. Ne aducem aminte atunci ce nebunie a fost în primul an, șoferii nu știau ce să cumpere și de unde, se zvonea că sunt necesare ca toate cele 4 cauciucuri să fie de iarnă să fie identice în floatre și etc.

Ei bine, de atunci, de când s-a introdus legea asta destul de logică într-un fel, au înflorit peste noapte așa zisele afaceri cu cauciucuri second hand, la mâna a doua. Ce au făcut românii? Ei bine, au simțit ei miros de bani și au început să se ducă prin Germania să aducă de la tomberoane tot ce aruncă nemții. Neamțul evident că nu e ca românul să meargă cu o pereche de cauciucuri până iasă sârma din ele. Omul le înlocuiește când sunt la jumătate din floare sau la un sfert din floare. Românul, se duce cu duba sau cu camionul, ia gratis aceste cauciucuri consumate jumătate sau trei sferturi și le vine la românul prost care de frica amenzii, scoate din buzunar 50 – 60 de RON pentru o bucată.

Da, se fac bani frumoși din cauza inconștienței românilor. Păi voi credeți că neamțul degeaba schimbă acele cauciucuri? Dacă ar fi bune în continuare nu le-ar ține pe mașină mai ales că el este cu rentabilitatea? Evident că neamțul se gândește la siguranța lui. Are și el iarnă, are și el gheață pe jos și cel mai important, este conștient de ce poate păți dacă rămâne fără aderență când circulă cu 100 la oră pe autostradă, în drum spre serviciu.

Românul, inconștient, se duce val vârtej să cumpere ce aruncă neamțul la gunoi și să facă cu pula mare pe gunoierii de străinătate. Nici vorbă să cumpere toate cele 4 cauciucuri, românul cumpără două second hand pentru roțile din față și asta nu pentru că-i e teamă de pericole ci pentru că-i e teamă de amenda ce o poate primi de la poliție. Voi ați mai văzut așa ceva?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.