Acasă Informații Utile Timbrul de Mediu a fost declarat o hoție. Mai trebuie plătit?

Timbrul de Mediu a fost declarat o hoție. Mai trebuie plătit?

1646
0
timbrul de mediu

Timbrul de mediu are o poveste lungă, ce datează încă din 2008. A purtat încă 3 denumiri până să se numească „Timbrul de mediu”, respectiv „Taxa specială”; „Taxa pe poluare” și „Taxa pentru emisiile poluante”.

Din păcate, cei care au introdus acest proiect de lege în 2008 (Tăriceanu & company) nu s-au gândit la români, au tratat poporul ca pe cel mai mare dușman probabil. Evident, nici cei care au urmat la guvernare nu au avut vreun interes să elimine această taxă abuzivă. Probabil că este o țâță de muls, un sac fără fund din care toată lumea vrea să se înfrupte.

Cu timpul, Comisia Europeană a obligat statul român să pună capăt hoției și să restituie oamenilor banii. Statul ce a făcut? A ca să fie jegos până la capăt, restituie banii pentru doar primele 3 forme ale taxei, fără timbrul de mediu, dar nu într-o singură tranșă cum i-a luat ci în 5 tranșe  câte una pe an, timp de 5 ani. Ei bine, recent, Comisia Europeană a obligat Guvernul de la București să restituie și hoția numită „Timbrul de mediu”. Legea nu a fost abrogată, oamenii știu că statul va fi obligat să dea banii înapoi dar nu știu dacă se mai plătește sau nu.

Timbrul de mediu se plătește în continuare!!!

Atât timp cât legea nu va fi eliminată, lucru ce va dura multe luni de zile timp în care guvernanții se vor gândi cum să fure acei bani prin altă metodă de la populație ( timbrul va fi adăugat la impozit sau va fi inclus în prețul carburanților în limita a 5 bani pe litru), timbrul de mediu se plătește. Cei care doresc să scape de această taxă impusă de hoți trebuie să achite contravaloarea apoi să dea în judecată ANAF-ul. Procesul durează undeva la 6 luni iar banii se primesc într-o singură tranșă.

Există și posibilitatea să dați în judecată statul pentru a obține dreptul de a înmatricula definitiv fără taxă dar veți fi nevoiți să stați cu mașina trasă pe dreapta câteva luni pentru că procedura vă obligă să aveți mașina înmatriculată provizoriu. Numerele roșii pot fi scoase pe 3 luni iar procesul durează cu tot cu apel vreo 6 luni. Nu înțeleg de ce se mai face apel dar în fine… Statul…Timbrul de mediu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.