Acasă Editorial TOP 5 mașini noi ideale pentru oraș

TOP 5 mașini noi ideale pentru oraș

1344
0

Circulația în orașele din România începe încet încet să devină sufocantă și nu mă refer doar la București. Într-un fel este logic ce se petrece pentru că orașele s-au dezvoltat, numărul de locuitori a crescut, prețurile la mașinile second hand au scăzut dar drumurile și străzile au rămas aceleași.

Aceste străzi care nu au fost proiectate pentru traficul din ziua de azi devin neîncăpătoare iar aglomerația a devenit o normalitate. Fiecare cetățean își permite să-și cumpere o mașină de 500 euro  și acum, ca să fim sinceri până la capăt, automobilul este chiar necesar.

Viața în 2016 se desfășoară într-un ritm foarte alert iar mașina este aproape obligatorie. Nu e timp pentru mers pe jos, nu e timp pentru stat după transportul public. Dar care sunt cele mai bune mașini pentru oraș? Există niște criterii după care se poate stabili un top 5?

Ei bine, da… Vom face în cele ce urmează un top 5 cu cele mai bune mașini pentru oraș (noi) iar criteriul esențial va fi evident dimensiunea. Va fi un top mai logic pentru străini mai bine zis care sunt obișnuiți cu normalitatea, ei nu investesc mii de euro în SUV-uri când stau în orașe…

TOP 5 cele mai bune mașini pentru oraș

 1. Audi A1 – motor 999 cmc – 90 de cai – cutie manuală

  Audi A1
  Audi A1
 2. Smart Fortwo – motor 999 cmc – 71 de cai – cutie automată

  Smart Fortwo
  Smart Fortwo
 3. Fiat 500 – motor 1242 cmc – 69 de cai – cutie manuală

  Fiat 500
  Fiat 500
 4. Peugeot 208 – motor 999 cmc – 68 de cai – cutie manuală

  Peugeot 208
  Peugeot 208
 5. Volkswagen UP – motor 999 cmc – 60 de cai –cutie manuală

  Volkswagen UP
  Volkswagen UP

Acestea sunt cele mai bune mașini pentru oraș din punctul meu de vedere. Am ales numai modele pe benzină pentru că sunt de părere că indiferent de consum, în oraș trebuie să ai un pic de forță iar motoarele diesel cel puțin la nivelul acesta de maxim 10 – 15 mii de euro nu sunt prea potente chiar dacă sunt de generație nouă.

Am ales de asemenea mașini mici ca dimensiune, pe care le puteți parca oriunde atunci când spațiul devine destul de strâmt, mașini care se pot strecura foarte simplu prin marile aglomerații urbane. Din păcate, nu toate modelele precizate mai sus au variante cu cutii automate. Consider că în oraș unde ești nevoit să schimbi vitezele foarte des, o cutie de viteze automată poate să fie mult mai comodă și relaxantă față de una manuală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.