Acasă Informații Utile Cum îți dai seama dacă cel de la care urmează să cumperi...

Cum îți dai seama dacă cel de la care urmează să cumperi o mașină este om serios

1748
0
om serios

Seriozitatea în România este pe cale de dispariție. Probabil a observat toată lumea chestia asta pe toate palierele. În momentul în care dorești să cumperi o mașină de la un român, seriozitatea lui este factorul cheie ce te poate feri de o eventuală țeapă.

Din păcate, în ultimii 26 de ani piața auto second hand din România a prins o alură de țeapă de care nu cred că va scăpa foarte curând iar în cele ce urmează vom discuta despre indicatorii seriozității unui vânzător de mașini. Sper ca acest articol să vă ajute să scutiți cât mai mult timp pierdut inutil cu niște oameni care au cu totul alte intenții, nu acelea de a vinde niște mașini bune.

Cum îți dai seama dacă cel de la care urmează să cumperi o mașină este om serios

Analiza anunțului online

Anunțul online poate spune foarte multe despre actualul proprietar. Îți poți da seama foarte simplu cu cine ai de-a face citind textul și privind pozele. Pe scurt, trebuie să:

  • Evitați oamenii care au nume de utilizatori pe site-uri de genul „Giancarlo Boss” „Tony Meserie” „Antonio Jmekerie”. Golăneala nu este indicatorul afacerilor bune.
  • Evitați oamenii care vând urgent dar acceptă schimburi. Păi ori vinde urgent că are nevoie de bani ori vrea să scape rapid de o mașină cu probleme?
  • Evitați oamenii care trec cuantumul timbrului de mediu din burtă. Sunt multe anunțuri care au în titlu „Euro 4, taxa 170 euro” fără să existe un document care să ateste aceste bazaconii. Singurul document poate fi cartea mașinii.
  • Evitați anunțurile ce conțin poze modificate sau alterate cu filtre. Este indicatorul unui puști cordit care nu poate face diferența între OLX și Instagram.
  • Evitați anunțurile care scot în evidență analfabeți. Procesul de vânzare va fi o bătaie de cap imensă dacă omul nu știe nici măcar să scrie.
  • Evitați anunțurile care nu au numere de telefon. Mașinile nu se vând prim e-mail sau SMS sau altă variantă comodă. Sună a țeapă.

Analiza proprietarului în realitate

În realitate, lucrurile sunt mult mai simple. Trebuie să eviți oamenii de culoare îndoielnică, trebuie să eviți băiețeii de 20 de ani semi analfabeți puși pe combinații. Aceste constatări le poți face la fața locului în maxim 30 de secunde.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.