Acasă Editorial 3 tipuri de mașini de care trebuie să stai departe dacă vrei...

3 tipuri de mașini de care trebuie să stai departe dacă vrei să dormi noaptea liniștit

2072
0

accidentataDacă ești în căutarea unui autoturism și ai de gând să cumperi ceva second hand ieftin, adică până în 2000 sau 3000 de euro, există 3 tipuri de mașini foarte răspândite în această categorie de preț de care trebuie să stai cât mai departe în cazul în care dorești să dormi liniștit noaptea.

Atunci când un om își cumpără o mașină, dorește una cu care să-și facă treaba în secunda doi după ce intră în posesia ei, nu una cu probleme, cu bube ascunse, cu una cu care să stea mai mult prin service, etc. Așadar să vedem care sunt cele 3 tipuri de mașini de care trebuie să stai departe.

3 tipuri de mașini de care trebuie să stai departe dacă vrei să dormi noaptea liniștit

  1. Mașinile lovite sau defecte. Chiar dacă sunt mult mai ieftine față de cele funcționale sau întregi, mașinile lovite sau care au defecțiuni pot să te bage în faliment. Nu ai de unde să știi cât va costa reparația totală, nici măcar cei mai pricepuți mecanici nu pot evalua așa ceva la fața locului, diagnosticarea corectă se poate face doar într-un service autorizat, profesionist. Să nu mai punem la socoteală săptămânile, lunile de zile cât vei sta fără mașină cât o repară cei de la service. Păi tu îți cumperi mașină ca să stai cu ea prin service sa ca să o folosești?
  2. Mașinile vândute de intermediari. În preajma celor 2-3000 de euro vei întâlni foarte des anunțuri în care este specificat că „se poate circula cu numerele acestea”. Cu alte cuvinte, mașina nu este pe numele celor care o vând. A fost cumpărată cel mai probabil de la o persoană care a recuperat taxa de mediu și cum în România aceasta poate să depășească valoarea mașinii, automobilele ajung să fie înstrăinate pe bază de procură sau nici măcar atât. Există multe mașini pe net care sunt ale nimănui, revândute la a 7-a mână pe baza cărții, certificatului, asigurării și a copiei CI a proprietarului din acte. Dacă nu proprietarul de drept este cel care vă vinde mașina, sau omul insistă să nu faceți transcrierea dreptului de proprietate, mai bine spuneți pas. Tu vrei să ai mașina ta.
  3. Mașinile Euro 2 sau mașinile Euro 4 din perioada 2010. Ca să înscrii o mașină Euro 2 în România vei fi nevoit să plătești un timbru de mediu de cel puțin 500 de euro, pentru diesel ajunge și la 1000 de euro sau chiar peste. Nu are rost să dai 500 de euro pe o mașină Euro 2 și să plătești apoi 1000 de euro taxă. La fel și cu mașinile Euro 4 de la granița cu Euro 5, respectiv 2009-2010. Taxa pentru aceste mașini este de asemenea ridicolă, pentru un Golf 5 din 2009 Euro 4 cu motor 2000 cmc diesel, vei plăti în jur de 800 de euro timbru de mediu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.