Acasă Editorial 9 pericole din pricina cărora în România se moare pe șosele mai...

9 pericole din pricina cărora în România se moare pe șosele mai des ca de bombe în Siria

1987
0
reducerea numărului accidentelor

Mereu auzim la televizor că au murit nu știu câți oameni într-un accident de circulație. Fraților, cred că pe străzile din România se moare mai des ca-n Siria. Pe bune, și acolo pică bomba. Am stat și am analizat care sunt motivele pentru care avem niște șosele așa de periculoase și am încercat să mă duc fix la problemă, nu la rezultatul ei. Astfel, am identificat 9 pericole din cauza cărora, pe străzile din România se moare mai rău ca de bombe în Siria și Irak.

9 pericole din pricina cărora în România se moare pe șosele mai des ca de bombe în Siria

  1. Se folosește telefonul mobil fără jenă. De fiecare dată când ieși în trafic o să observi șoferi care vorbesc la telefon. Un studiu recent a scos la iveală faptul că în SUA, șoferii folosesc telefonul cam 3.5 minute pe oră, în aproximativ 88% din totalul curselor. Vă dați seama ce cifre sunt în România.
  2. Se bea apoi se urcă la volan. Boasca este un subiect nenorocit. Urăsc să vorbesc despre alcool și despre faptul că România se află în topul țărilor consumatoare de alcool (în special PET de bere) din Europa. Numărul celor care urcă beți la volan crește de la an la an.
  3. Nu se poartă centura de siguranță. Pentru mulți dintre șoferi, centura de siguranță este ceva foarte incomod. Ei nu se gândesc o secundă că în cazul unui accident, zboară ca mingea de ping-pong în mașină sau chiar în afara ei. Aceeași poveste și cu scaunul auto pentru copii. Mereu văd copii transportați pe scaunul din față sau copii care sar pe bancheta din spate ca pe trambulină.
  4. Teribilismul este o boală psihică. Teribilismul există peste tot în lume doar că în alte țări, copiii de 18 ani nu primesc mașini foarte puternice de la tătici care au furat de la stat o viață întreagă. Sau dacă primesc, nu-și rup gâtul cu ele doar ca să impresioneze o fufiță de 15-16 ani.
  5. Prostia și inconștiența își dau mâna. Atunci când circuli cu 150 la oră în localitate, pe ploaie, nu ești altceva decât un teribilist, un prost și un inconștient. În România avem o problemă cu respectarea limitei de viteză atât în localitate cât și în afara acesteia. Atunci când depășești pe linia continuă sau în curbă clar ești un prost și un inconștient.
  6. Se dă șpagă la doctor. Câți dintre cei care fac școala de șoferi fac fișele medicale pe bune? Întreb și eu așa ca fapt divers pentru că majoritatea școlilor de șoferi se ocupă personal de dosarele elevilor. Pe principiul nu cumva să se supere și să se ducă la ceilalți.
  7. Se dă șpagă la examen. Atunci când vezi o femeie care nu e în stare să facă o parcare laterală, atunci când vezi pe cineva care avariază 5 mașini în parcare pentru că nu știe în treaptă a cutiei de viteze se află mașina sau în ce parte să ia de volan atunci când a băgat R, și vrea să meargă înspre stânga, clar te gândești că a dat șpagă la examen și realitatea nu putea fi mai convingătoare.
  8. Se dă șpagă la ITP. Stațiile ITP în România ajung pe alocuri să fie mai numeroase decât farmaciile. De ce? Pentru că este un business foarte profitabil. La câte cazane, ceaune, tigăi circulă pe străzile noastre din care curg tablele și care sunt pericole publice, e nevoie de stații ITP câtă frunză câtă iarbă, nu? E și amuzant dacă stai să te gândești. Cu cât se înmulțesc stațiile ITP, cu atât vezi mai multe rable pe stradă. Am scăpat de bătrânele Dacii și am importat cazanele nemților.
  9. Școala de șoferi este o glumă proastă. Din păcate, atunci când faci școala de șoferi pentru B, deși ai în mod normal 30 de ore la dispoziție, nu toți instructorii fac 30, nu toți instructorii își dau silința să te învețe șoferie. Nu e de mirare că există pericole publice pe stradă din moment ce traseul se ia cu șpagă iar din școală sunt băgați în examen toți nașparlii care în afară de a ține drept de volan, nu știu să facă nimic altceva atunci când sunt în mașină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.