În ultimul timp a apărut ideea că șoferii profesioniști care fac comunitate sunt niște fraieri, niște oameni care nu vor să evolueze întrucât meseria de șofer profesionist trebuie să te aducă în fiecare seară casă, la familie, să dormi în patul tău. Că aia nu e viață să dormi prin parcări și să gătești la roată, să faci baie pe unde apuci și etc. Pe cealaltă parte, cei care fac comunitate prin firmele românești arată cu degetul înspre cei care muncesc pentru străini și ajung seară de seară acasă, spunând că au fugit din țară la mai bine și că România devine mai săracă în acest mod.
Mie unul, disputa asta mi se pare ridicolă și fără absolut niciun rost. Nu e nicio rușine să muncești, indiferent de job. Într-adevăr, munca pe comunitate este mai grea, mai dificilă, mai incomodă dar nu cred că cei care o practică trebuie să fie judecați din acest punct de vedere. Cred că românii și-au făcut un obicei din a ataca alți români absolut gratis și nu înțeleg de ce. Poate pentru că așa suntem noi ca nație, obișnuiți să ducem un război al românului contra românului. În alte țări nu auzi așa ceva. Nu o să vezi niciodată șoferul polonez care lucrează în Italia că râde de șoferul polonez care face comunitate, catalogând-l drept un fraier care face o muncă de 2 lei.
Lipsa de unitate dintre români, bat-o vina. Problema e că toată lumea profită de ea cum poate mai bine iar românii, tot săraci sunt. Și cei care au plecat la muncă la patroni străini, ajungând să fie plătiți în alte țări, nu din cauza lor România este săracă. România este săracă din cauza faptului că oamenii aleg mereu ce nu trebuie atunci când au ocazia să schimbe ceva, la vot. E ușor să arătăm cu degetul către celălalt român în loc să-i spunem o vorbă de încurajare, sau să-l ajutăm cu ceva dacă suntem în măsură. Nu știu, nu mi se pare ok ce se întâmplă în special online legat de treaba asta. E nevoie de unitate nu de o învrăjbire gratuită și absolut nefondată. Toți sunt șoferi, toți muncesc.